Aktiesparekonto: Hvad er fordelene?

344

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Den nye aktiesparekonto giver dig mulighed for at oprette en konto, hvor du kun bliver beskattet med 17 procent, når du investerer i aktier, ETF’er og aktiefonde.

En aktiessparekonto er en konto, hvor du kan sætte penge ind. Du bliver kun beskattet med 17 procent, når du får udbytte fra dine aktier. Før du kan begynde at handle, skal du først oprette en aktiesparekonto. Du kan kun have én aktiesparekonto, hvorfor du vil blive trukket beskattet med den normale procent, hvis du opretter flere. Du kan læse mere om den her: https://mininvestering.dk/aktiesparekonto/

Der er flere muligheder, når du vil oprette din konto, men det anbefales, at du anvender SaxoInvestor til det. Hvis du ønsker at investere gennem en anden bank, skal kontoen flyttes. Din aktiesparekonto består af en almindelig konto, men der er tilknyttet et værdidepot – lidt på samme måde, som når der er tale om en børneopsparing.

Hvad kan jeg investere i?

Gennem din aktiesparekonto har du mulighed for at investere i aktieinkomstbeskattede investeringsselskaber. Det er dog en forudsætning, at de udsteder invessteringsbeviser, som kan omsættes. 

Det betyder, at de her er tale om alle danske investeringsforeninger, som beskæftiger sig med 50 % aktier. Herudover kan der være tale om ETF’er, som har ansøgt om beskatning som aktieindkomst. 

Hvordan hæver jeg mit afkast?

Hvis du har haft et positivt afkast, så du har tjent penge på dine investeringer, kan du løbende hæve penge fra din konto. Samtidig vil skatten automatisk blive reserveret, så den vil du ikke kunne hæve.

Hvor kan jeg oprette en aktiesparekonto?

Du kan oprette en aktiesparekonto hos de fleste banker, der har et tilknyttet depot. Hvis du vil oprette et, skal du blot kontakte din bankrådgiver, som efterfølgende kan hjælpe dig videre. Hos Nordnet, der er landets største platform til aktiehandel, kan du dog endnu ikke oprette en konto.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan oprette en aktiesparekonto hos din bank, skal du blot kontakte dem. De fleste banker skilter dog med det på deres hjemmeside, hvorfor der også er hjælp at hente her.