Undgå de typiske malerfejl

4753

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

.

Mange vælger idag at påtage sig malerjobbet selv, men til deres store overraskelse er det ikke altid så nemt, som først forventet. Derfor har vi valgt at samle de maler fejl, som du skal undgå, hvis du altså har valgt at gøre det selv.

Malingen krakelere

Malingen kan revne eller krakelere af et par årsager, derfor er det vigtigt at du ved hvorfor, så du kan rette fejlen. De primære årsager til at malingen krakelere er ujævne lag i malingen, ofte hvis du har malet for tykt lag. Temperaturen på væggen må heller ikke være for varm, det kan også være årsag til at din maling krakelere. Sidst men ikke mindst, så kan det være fordi at din maling er dårlig. Hvis den ikke er opbevaret korrekt, så kan malingen blive dårlig eller muggen.

Er din teknik korrekt?

Når man maler, er det vigtigt at man har den rette teknik. Det handler om at man skal være struktureret, og male i lige linjer. Hvis man maler tilfældigt og ustadigt, så bliver malingen ujævn og grim at se på. Desuden, så er det ikke godt for kroppen at klaske malingen fuldstændig voldsomt og ustadigt på. Det handler om at kører rullen i lige, og lange linjer.

Drop bakken

Mange amatørmalere har den lille velkendte bakke, hvor man kan justere mængden af maling. Men realiteten er bare, at det ikke er særligt praktisk at benytte en meget lille bakke, da man hele tiden skal hælde maling. Brug istedet for en spand lidt større en rullen, og tape en plasticpose på kanten.

Glem ikke rengøring

Inden du går igang med at påføre malingen, er det vigtigt at man har vasket vægge, lister, vindues karme og mere. Både fordi der kan være fedtede mærker på overfladen, men også fordi man helst ikke vil male henover skidt.

Ellers kan du også benytte dig af din nærmeste TR-malermester, de er at finde i blandt andet Østerbro, Amager og mange andre steder.