C3 – En god Citroën model?

49

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Den stadig relativt nye C3-model har på papiret et rigtig attraktivt udgangspunkt for at være et potentielt godt køb. På listen over features er der både nævnt klimaanlæg, Apple Carplay, soltag med panorama-view, trykskærm og meget mere. Alene de mange punkter på udstyrslisten og det kække design er en øjenåbner for mange danskere. Og måske det er med god grund?

Blandede anmeldelser

På trods af det attraktive design og meget interessante specs, har C3-modellen modtaget blandede anmeldelser i de test, den har indgået i.

Bilen roses for sin behagelige komfort, men hvor affjedringen er blød og sæderne er behagelige. Det er et stort plus, da biler i denne størrelse ellers kan skorte på netop komforten og føles hårde, når de lkigger på vejen.

Ingen køreoplevelse er dog komplet uden en motor med tilpas ydeevne, og her er det, at det begynder at gå ned ad bakke for modellen. Motoren får nemlig ikke ros, og beskyldes blandt andet for ikke et have tilstrækkelige med power til f.eks. at give ordentlig gas ved mellem-accelerationer, hvor det kan blive nødvendigt at gå et gear ned for at klare overhalingen.

På trods af at motoren efterlader flere kræfter at ønske, skal det go nævnes, at affjedringen samt bilens evne til at ligge stabilt på vejen og styre ligeud er ganske god.

Hvad så med pladsen i den flotte bil?

Lad os starte bag i. C3-modellen er udstyret med et 300-liter bagagerum. Denne størrelse er ganske fin, og er acceptabel i forhold til, hvad man kan forvente af biler i denne klasse. Pladsen efterlader fint med muligheder for at pakke sine varer, poser eller en picnickurv ned, men rummer ikke ligefrem plads til en barnevogn eller større udstyr.

Pladsen til chauffør og passagerer er hverken decideret god eller katastrofal. Men sidder der både en større chauffør og en større person på sædet bag ved, vil passagerens knæ støde mod ryggen på førersædet. Føreren vil desuden muligvis opleve, at den kompakte bil har steder, hvor udsynet ikke er i top.

Du kan dog prøve bilen selv hos din nærmeste forhandler, hvis du vil prøve den flotte bil og selv vurdere, om plads, motor og komfort tiltaler dig.

Husk at altid bruge et autoriseret Citroën værksted, hvor din sevricebog opdateres og hodls ajour med service- og reparations historik.