Der er altid hjælp at hente

254

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du er en af de uheldige, som har været ude for et traume, og måske endda lider af PTSD, så skal du vide, at der altid er hjælp derude. Hvis man er ude for noget så forfærdeligt, så kan det til tider føles enormt ensomt. Det kan være svært at komme igennem det, men man kan godt. Der er altid lys for enden. Selvom det lyder som en chliché, så er det af en årsag. Det er nemlig sandt.

 

Traume kan være svært at acceptere

Det første skridt mod at få det bedre, er at indrømme sine traumer. Hvem har lyst til at være personen, der har traumer. Hvem har lyst til at være personen, som går rundt og har det dårligt. Men bare fordi du siger, du ikke har en brækket fod, ændrer jo ikke på, at foden er brækket. Det er desværre noget man må anerkende. Og den hårdeste person at lyve for, er sig selv. Det kan tage sin tid, men du kan kun få det bedre. Og ligesom med din brækkede fod, så kan du kun få det bedre hos lægen.

Hvis du lider af traumer eller PTSD, så burde du søge en læge. Generelt set er det altid en god ide at spørge en læge. Der er ingen tidspunkter, det ikke er i orden at spørge sin læge. Selv hvis det ikke er noget, så er det en god ide at gå til lægen. Så kan de fortælle dig, at du ikke har et problem. Hvis man nogensinde er i tvivl, så er det altid en god ide at søge hjælp hos de professionelle. Når alt kommer til alt, så har de styr på det. Så hvis du har det dårligt, hvorfor så fortsætte med at have det dårligt?

 

Dine traumer definerer dig ikke

Som sagt kan det være svært at acceptere. Men det er vigtigt at huske, at dine traumer definerer dig ikke. Du er ikke hvad der er sket med dig. Du er hvem du har lyst til at være. Og ingen kan bestemme eller styre andet, kun dig. Du er i kontrol. Selv når det ikke føles sådan. Når det er svært at være i dig selv eller du får enorm lavt selvværd, så er det vigtigt at huske at man er fantastisk. Problemet med selvværd, er at det kun er dig selv, som kan fjerne det og give dig det. Derfor handler det faktisk om at gøre nogle gode øvelser og rutiner for at få ens selvværd op igen. Man kan få dårlige øjeblikke og perioder. Og så handler det om at få sig selv ud af det igen.

Men den eneste måde man kan gøre det på, er at gøre, hvad der er rigtigt for dig. Det er det professionelle kan hjælpe dig med at finde. De rigtige øvelser. Så tag noget kontrol over dit eget liv og dine traumer. Søg noget hjælp og lær at leve med det, så du kan lære at leve godt igen!