Er du i tvivl om, hvad du skal efter 9. klasse?

169

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er bestemt ikke altid nemt at finde ud af, hvad du skal gøre, når det kommer til uddannelse og skole. Det er ikke unormalt, at det er rigtig svært at finde ud af, hvad der føles rigtigt.

Derfor får du her noget inspiration til forskellige veje at gå.

Overvej en gymnasial uddannelse

Hvis du gerne vil tage en ungdomsuddannelse, som indeholder både lektielæsning, afleveringer og gruppearbejde, så er en gymnasial uddannelse en god mulighed. En gymnasial uddannelse giver dig adgang til en lang række universitetsuddannelser og andre videregående uddannelser.

Gymnasiet er for dig, som ønsker at blive en del af et fællesskab og som er klar på at fortsætte i ”traditionel” skole, hvor du sidder i et klasseværelse hver dag og lytter til en lære.

Gå i lære som elev

Hvis du er en type, som ikke har lyst til eller som har svært ved at sidde stille en hel dag og lytte til en lære, så er det også en mulighed at gå i lære som elev i en virksomhed. Når du er elev i en virksomhed, så arbejder du, samtidig med du tager din uddannelse. Du går kun i skole i nogle få uger ad gangen, og ellers lærer du i praksis ved at arbejde.

Der er mulighed for at blive elev inden for rigtig mange fag. Derfor er det alt fra sko til lageroperatør elev.

Tag et sabbatår

Der er ikke nogen, der siger, at du behøver at tage en ungdomsuddannelse med det samme. Hvis du har svært ved at finde ud af, hvad du skal, så er det f.eks. en idé at tage et sabbatår, hvor du tænker mere over det.

Det er der mange, der gør efter en ungdomsuddannelse, men der er ingen, der siger, at der findes en bestemt rækkefølge.