Få langt hurtigere internet med 5G

52

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Har du også læst mange nyheder om det kommende 5G-netværk i den seneste tid? Men er du lidt i tvivl om, hvad det egentlig drejer sig om? Du er ikke alene! Det kan nemlig være komplekst at forstå, hvad der helt præcist menes med 5G. Og det er samtidig også blevet et spørgsmål, når det kommer til international politik. Flere stormagter forsøger nemlig at være de første til at udrulle 5G-netværket.
Læs med her og bliv klogere på, hvad det kommende 5G-netværk egentlig vil betyde for dig og din hverdag.

5G i Danmark

Der arbejdes på højtryk for, at det nye 5G-netværk kan blive udrullet i Danmark. Og det kan faktisk få stor betydning for din teknologiske hverdag. Nogle påstår, at 5G-netværket vil revolutionere vores forhold til teknologi. Måske kender du til, at din internetforbindelse af og til hakker, når du ser serie på din computer? Eller måske var det svært at få etableret en ordentlig forbindelse på dit FaceTime-opkald, da du under corona-nedlukningen skulle ringe til din farmor?

Med det nye 5G-netværk vil du slet ikke have disse problemer længere. Den nye forbindelse er nemlig mange gange hurtigere end dit nuværende 4G-netværk. Forsinkelsen på forbindelsen vil samtidig også blive mindsket. Det betyder, at det for eksempel bliver langt mere effektivt at kunne afholde onlinemøder eller afvikle større konferencer over nettet.

Det betyder samtidig også en hel del for samfundet i det store billede. 5G-netværket kan nemlig være med til at gøre selvkørende biler til en realitet. Det er forskellige firmaer, der står for udrulningen af 5G i danske byer. “Udrulningen af teleselskabernes 5G netværk i de danske byer, sker gradvist. Vi opdaterer løbende listen over hvilke byer der tilbyder 5G på respektive netværk”, Lasse Olsen, 5G-netværk.dk.

Den politiske kamp om 5G

Hvis du læser avis eller på anden vis følger hyppigt med i nyhederne, kan du heller ikke have undgået at støde på spørgsmålet om udrulningen af 5G-netværket. Det er nemlig blevet til et omdiskuteret spørgsmål, når det kommer til international politik.

Der er nemlig en stor mængde af blød magt forbundet med at stå for udrulningen af det nye netværk. Den kinesiske televirksomhed Huawei har blandt andre meldt sig på banen, når det kommer til 5G. Men mange lande i Europa har valgt andre udbydere end Huawei til at varetage udrulningen. Det skyldes, at nogle mennesker frygter, at Kina får adgang til vigtigt europæisk information, hvis de står for 5G-netværket.

På denne måde er 5G også blevet en del af internationale politiske spørgsmål. Men i sidste ende kan du godt glæde til, at 5G-netværket bliver en del af din hverdag. Det vil nemlig gøre en hel del ting nemmere for dig, og det vil også være behjælpeligt i forhold til den grønne omstilling.