Få mere ud af din bil

163

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Du kan få mere ydeevne ud af din bil, hvis du tuner den. En af fordelene ved at tune din bil, er at du kan få mere ud af fx en helt standard familiebil. Ved at tune motoren, får du flere hestekræfter end dem bilen er ”født” med. Du får simpelthen mere effekt ud af motoren. Det er også en økonomisk fordel.

Der findes forskellige former for tuning blandt andet chip-tuning og motortuning. Du kan finde alt, hvad du behøver for at komme i gang med at tune din bils motor her. Du kan også opnå en smule større ydeevne ved blot at skifte benzin-type.

Skær ned på dit brændstofforbrug

Et argument for tuning af biler, ud over økonomi og øget køreglæde, kan være ønsket om at køre mere grønt og klimavenligt. Det kan faktisk lade sig gøre at tune en bil til at køre længere på literen, og på den måde reducere bilens brændstofforbrug. Når motoren optimeres og man samtidig kører fornuftigt, vil bilen bruge mindst 10% mindre brændstof.

Sæt dig ind i lovgivningen

Der er lovgivning, du skal være opmærksom på, når du går i gang med at tune din bil. En fingerregel er, at jo nyere bil, jo sværere er det at få godkendt ændringer på bilen. Efter du har tunet din bil, skal den til syn og godkendes. Vær opmærksom på at ved en effektforøgelse på over 20% kan du komme til at skulle betale en højere skat.

Du skal være opmærksom på og sikre dig, at bilen overholder regler inden for de følgende tre områder:

  • Støj
  • Forurening
  • Sikkerhed

Mere køreglæde med tuning

Ligegyldigt hvilken form for tuning, du begiver dig ud i, vil du komme til at opleve en større køreglæde, følelsen af flere hestekræfter, og alt i alt en større tilfredshed med din bil.