Festlig aften for frivillige i Struer

287

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I Struer Energi Park afholdes der nytårskur for frivillige, for at hylde og anerkende den store indsats, som de kommer med i de forskellige foreninger i Struer Kommune. Nytårskuren har været afholdt siden 2011, men blev aflyst sidste år på grund af corona pandemien, som aflyste nærmest alle arrangementer verden over. Nytårskuren har dog også været blevet udskudt, men er nu klar til at blive afholdt.

Fokus på frivilligt arbejde

Nytårskuren afholdes for at sætte fokus på det frivillige arbejde, som foregår i hele Struer Kommune, og for at hylde det store engagement, som foreningerne oplever. Arrangementet foregår hos Struer Energi Park, som bliver pyntet op, og hvor der som noget nyt serveres lækkert tapas til de deltagende. Nytårskuren er en blanding af taler, prisuddelinger og forskellige former for underholdning, for eksempel i form af musik, som leveres af Vestjysk Big Band. Derudover kommer ShowUp på besøg til nytårskuren, som er et fællesskab bestående af flere engagerede unge, som på forskellige måder bidrager til at gøre kulturlivet mere aktivt. Derudover forsker ShowUp i talentudvikling og talentmiljøer, og de ser især på, hvordan man i landdistrikter kan udvikle kreative talenter, i samarbejde med forskellige kommuner i Struer og omegn. Til nytårskuren vil ShowUp give en smagsprøve på et teaterstykke, som handler om fællesskabernes betydning og om de svære kår, der har været under coronapandemien.

Prisuddeling der inddrager de lokale

Struer Kommune vil gerne anerkende og synliggøre det store frivillige foreningsarbejde i kommunen, som er med til at skabe et nært og varieret lokalsamfund. Derfor uddeles der til nytårskuren en række priser. Der bliver i alt uddelt ni priser, og borgerne og de forskellige foreninger i Struer Kommune kan her sende forslag til, hvem de synes der skal modtage priserne. Tilmeldingen til nytårskuren kan gøres online inde på Struers netavis, hvor man også kan læse mere om arrangementet.