Gode grunde til at vælge økologi

265

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når det kommer til at købe økologi, så har langt de fleste danskere fået øjnene op for dette, når det gælder deres madvarer. Mange foretrækker, at de ved mælken de drikker kommer fra køer, der har haft det godt. Vi kan også godt lide at vide at grisen eller kyllingen har haft et liv, der er værd at live. Vi kan heller ikke lide at tænke på at de høns der lægger vores æg, har levet i elendighed. Vi vil også gerne vide at den frugt vi putter i munden ikke er sprøjtet med alverdens giftige stoffer.

Ja, når kommer til ting vi skal indtage tænker vi generelt meget over, om det er økologimærke på det. Helt på samme måde, har vi det ikke nødvendigvis, når det kommer til tøj. Godt nok er der et stort marked for økologisk babytøj og generelt for produkter til babyer og børn. Når det kommer til tøj til os selv, tænker vi (ofte) ikke helt så meget over, om det er økologisk – men det burde vi.

Derfor skal man vælge økologisk tøj

Udover at økologisk tøj ikke indeholder alverdens tilsætningsstoffer, der er dårlige for huden og for vores helbred helt generelt, så er der også en anden væsentlig grund til at vælge øko. Den grund er vores jord og dennes fremtid.

Omkring 25% af verdens forbrug af insektgift går til produktionen af det helt almindelige konventionelle bomuld, der produceres i milliarder at meter hvert eneste år. Dette er til trods for at produktionen af bomuld kun udgør lige godt 5% af landbrugsarealerne. Der bruges med andre ord ufattelige mængder af gift i produktionen. Derudover buges der mange flere liter vand på konventionel produktion.

Endelig er der de mennesker og børn, der står og producerer bomuld og tøj. Når man vælger økologisk er disse mennesker også med i ligningen. Det er med andre ord både det sunde og det medmenneskelige valg, at vælge økologisk.