Har du udenlandsk arbejdskraft? Giv dem en god start

963

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Rigtig mange virksomheder efterspørger udenlandskarbejdskraft da en række erhverv har rigtig svært ved at finde kvalificeret medarbejdere til virksomhederne. Det kan være alt lige fra fragtmænd til IT-specialister, som har brug for at søge udenlands for at finde de rette medarbejdere. På nogle punkter er det rigtig godt at vi kan få hjælp til vores virksomheder fra udlandet, men det kan også have nogle barrierer – da de nyankomne formentlig ikke kan tale vores sprog. Det vil derfor være en god ide at sørge for at disse kommer til at tale dansk til hverdagsbrug. Både så de kan forstå den interne kommunikation i virksomheden, samt at være sociale både på arbejdet og i fritiden.

Er blevet en populær ting

Udenlandsk arbejdskraft er faktisk blevet så populært i Danmark, at virksomheder der gør brug af dette, også har faste samarbejdspartnere i sprogkursus arrangører. Virksomheder for altså den rette hjælp til at få deres nye medarbejder til at kunne tale vores sprog, og på sigt komme til at tale dansk med medarbejdere samt bekendte/venner. Sprogkurserne sørger altså for at de udenlandske medarbejdere både kan tale med folk socialt men også professionelt på arbejdet med fagbegreber osv.

Lær dem dansk

Har du allerede, eller skal du snart have udenlandsk arbejdskraft, så sørg for at give dem en god start i Danmark, og lær dem at tale og kommunikere på vores sprog. Det bedste du kan gøre, er at indgå en aftale med en sprogkursus arrangør – f.eks. IA Sprog. Disse holder jævnligt kurser i samarbejde med virksomheder for udlændinge der er begyndt at arbejde i Danmark. Der vil være undervisning af deltagerne, hvortil de også får en række opgaver med hjem, som de kan træne med – og bruge i deres hverdag.

Vær med til at gøre hverdagen for dine udenlandske ansatte nemmere, og giv dem et dansk kursus som de kan inddrage i hverdagen, og blive en del af virksomheden.