Hundesnor- eller sele?

2467

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Er du i tvivl om, hvad du skal vælge til din bedste ven? Det kan være svært at vide hvorvidt det er selen eller snoren, som er det bedste valg. Her får du et par pointer, som du kan tage med videre i din overvejelse.

1 Halsbånd vs sele

Du kan bruge begge dele til din hund. Dog vil en hundesele i langt de fleste tilfælde være at foretrække. Grunden til at en sele vil være at foretrække er fordi den er mere skånsom for din hund. En sele lægger nemlig pres på din hunds bryst i stedet for halsen, når der sker ryk og bratte opstandsninger.

Derudover er en sele også bedst, hvis din hund har tendens til at trække. Grunden til dette er igen, at den er mere skånsom for din hund og dens halsstruktur. Derudover er en sele også at foretrække, hvis din hund ikke har lært at gå ordentligt generelt. Du har nemlig bedre styr på din hund i en sele fremfor en snor.

2 Hundetegn

I Danmark er det lovpligtigt for hunde at bære hundetegn. På hundetegnet skal der være påført ejerens navn, adresse og telefonnummer. Hundetegnet skal selvfølgelig sidde i et halsbånd. Derfor kan det være nemmere blot at købe en snor, som bare skal sættes i halsbåndet. Hvis du bruger sele til din hund, så kan den altså stadigvæk ikke slippe for halsbåndet, da dette skal være på for at hundetegnet er der.

3 Forskellige seler

Du kan få flere forskellige former for seler til din hund. Der kan både være forskel i modellernes opbygning, men også farve og kvalitet. Du skal huske at tjekke, at selen du køber, passer til din hund i størrelsen. De fleste seler kan gøres større og mindre, men derfor kan det alligevel være nødvendigt, hvis du har en meget lille eller meget stor hund. Du kan se et udvalg af hundeseler her.