Hvordan lander jeg mit første job?

266

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Så snart uddannelsen er i hus, dimissionsfesterne forbi og eksamenspapirerne modtaget med posten, melder de første bekymringer sig ofte hos de nyuddannede unge. Er du en af de mange unge, der lige om lidt skal prøve kræfter på arbejdsmarkedet? Så kender du sikkert følelsen.

Ledighed udfordrer nyuddannede

Der er ingen tvivl om, at 2020 dimittenderne er lidt mere udfordret end tidligere årgange. Godt nok er ledigheden generelt lav i Danmark, men Coronakrisen har affødt mange afskedigelser og en nedgang i produktionen i mange virksomheder. Der er derfor i mange brancher ‘en prop’ af afskedigede medarbejdere, som de nyuddannede ledige skal konkurrere med.

Få foden indenfor som vikar

Mens afskedigede medarbejdere i større omfang vil lede efter nyt, fast job, kan du som ung og nyuddannet måske bedre se sig selv i vikarjob. Det er en fantastisk mulighed for at træde ind på arbejdsmarkedet og prøve kræfter med sit fag. Er du uddannet inden for et særligt fagfelt, og ønsker du også at lande dit første vikarjob i den branche? Det er et klogt træk. Det vil tage sig godt ud på CV’et, når du skal videre og søge et fast job. Derfor kan vi kun anbefale at tilmelde dig et vikarbureau, som har særlig ekspertise og netværk af virksomheder inden for din faglighed.

Vikarbureau for offentlige ansatte

Lad os komme med et eksempel. Er du fx uddannet socialrådgiver, vil det ligge lige for at søge jobs som sagsbehandler i offentlig forvaltning. For at få vikararbejde som socialrådgiver kan du fx kontakte vikarbureauet Kommune Konsulenterne, der har et stort netværk af kommunale samarbejdspartnere. Kommune Konsulenterne har speciale i socialrådgivere. Du vil således få god sparring fra konsulenter, der kender arbejdsmarkedet og kan vurdere, hvor dine kvalifikationer passer bedst ind. Som nyuddannet er det rart at kunne være tryg i forhold til et fleksibelt arbejdsliv med gode løn- og ansættelsesforhold. Som socialrådgiver vikar kan du udfolde dine faglige kompetencer og bygge ovenpå med lag af erfaringer. Det vil kun gøre dig til en endnu mere attraktiv medarbejder i fremtiden.