Hvordan vælger man den rette psykoterapeut?

202

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du har et ønske om at starte hos en psykoterapeut, er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig én af slagsen. Derimod skal du sikre, at du ender med at starte i behandling hos den helt rette for dit vedkommende.

Det er dog ikke altid let at sikre dette, da der er rigtig mange at vælge mellem. Dette medfører, at du er nødt til at tage dig tid til at vælge blandt dem. Det er især tilfældet, hvis du f.eks. er på jagt efter en psykoterapeut Odense, da der er mange, der holder til i de store byer.

Du skal sikre, at vedkommende er uddannet

Psykoterapeut er ikke en beskyttet titel. Det vil sige, at alle kan kalde sig selv for det. For at sikre, at du ender med at starte hos en aktør, der faktisk har en stor viden på området, skal du undersøge, om han eller hun har en relevant uddannelse.

Der findes ikke én konkret uddannelse, man skal have taget som psykoterapeut. Derimod findes der flere af dem i Danmark, da det ikke er en uddannelse, der udbydes af det offentlige. Lav derfor lidt research på den konkrete uddannelse, som psykoterapeuten har gennemført.

Find én, du føler dig tryg hos

Hvis du har brug for at tale med en psykoterapeut, drejer det sig sandsynligvis om noget, du ikke har let ved at tale om. Derfor er det vigtigt, at du vælger en terapeut, du føler dig tryg hos, da det vil gøre det lettere at tale åbent om, hvad der har fået dig til at søge hjælp.

Af denne grund er det en god idé at tage en indledende samtale med din terapeut, inden du kaster dig ud i et længere forløb. Efter den første samtale skal du nemlig gerne kunne fornemme, om han eller hun er den rette for dig – og om du føler dig tryg hos vedkommende.