Kan det betale sig at skifte til en varmepumpe?

114

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

En varmepumpe er et opvarmningssystem, der er rigtig effektivt, fordi den producerer langt mere energi, end den selv bruger. Det vil sige, at der er mange penge at spare i visse tilfælde. Hvorvidt det kan betale sig for dig at skifte til en varmepumpe, afhænger både af dit varmeforbrug, din boligs størrelse og dit nuværende system.

Tal med en forhandler

Der er som sagt flere forskellige faktorer, der spiller ind, når du skal vurdere, om det kan betale sig for dig at skifte til en varmepumpe. Derfor er det rart at få hjælp og rådgivning af en professionel, der ved mere om det. Når du kontakter en forhandler, kan vedkommende hjælpe dig med at lave en beregning for, om det kan betale sig.

Hvis du har et normalt til højt varmeforbrug og samtidig har et forholdsvis gammelt varmesystem, er det dog ofte sådan, at det sagtens kan betale sig.

Der findes desuden flere forskellige varmepumper, så hvis den ene ikke egner sig godt i dit tilfælde, kan det være, at en anden gør.

Pas på mere end bare din økonomi

Når du overvejer, hvorvidt du skal skifte til en varmepumpe, er det ikke kun det økonomiske aspekt, der er værd at tage med i dine overvejelser. Der er nemlig også andre fordele, der taler for at skifte. En varmepumpe er langt mere miljøvenlige end de fleste andre varmesystemer f.eks. Den bruger nemlig hverken olie, gas, træpiller el.lign. Den bruger udelukkende el og udendørsluft.

Se det som en investering

En varmepumpe er naturligvis ikke gratis. Derfor er det heller ikke altid nemt at beslutte at skifte til en. Dog skal du altid se en varmepumpe som en investering. Hvis det viser sig, at det godt kan betale sig for dig at skifte til en varmepumpe, kommer du nemlig til at tjene dine penge ind igen.