Lær at prioritere dig selv

262

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Oplever du at have en stresset hverdag, hvor det er svært at prioritere dig selv? Dette kan mange nikke genkendende til, da mange ønsker at lære at prioritere dig selv, men får ikke prioriteret dette nok. Du kan derfor her læse om, hvordan du lære at prioritere dig selv.

Det er okay at sige nej

For at du kan lære at prioritere dig selv, skal du lære at sige fra. Du har kun 24 timer at gøre godt med hverdag, og du kan derfor ikke nå alting, selvom du ønsker dette. Du skal sige fra overfor de ting, som kan virke uoverskuelige, eller de ting, som du ikke kan nå. Hvis du føler, at du skal ordne mange af tingene derhjemme eller på arbejdet, så se om du ikke kan uddelegere nogle af opgaverne. Herved vil du få mindre at se til, og du vil derfor have mere tid til dig. I sammenhæng til dette vil det være en god ide, hvis du finder ud af, hvor meget tid du gerne vil bruge på dig selv. Hvad har du brug for?

Sæt dig selv i første række

Når du har sagt fra overfor de ting, som du ikke kan overskue, så har du tid til dig selv. Nu skal du sætte dig selv i første række, og opleve hvilken anerledes følelse du får i kroppen, når du lærer at prioritere dig selv. Hvis du har familie eller en partner, kan det være en god ide at sætte dem ind i dit projekt. Fortæl dem hvornår du har tænkt dig at tilbringe tid med dig selv, så kan de hjælpe og støtte dig.

I og med at du får mere tid til dig selv, betyder det, at du kan begynde at reflektere over flere ting. Nogle mennesker vælger at prioritere andre før dem selv, fordi de gerne vil lægge låg på deres egne følelser. Husk det er okay, at få hjælp af andre, hvis du oplever lavt selvværd eller lignende.