Læsevaner er i udvikling blandt de unge danskere

1294

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

For ikke andet end et par år tilbage, var man bange for at bogindustriens fremtid var i fare, fordi at de unge læste færre bøger end nogensinde før. Men i løbet af de seneste par år er der sket en rivende udvikling blandt de unge danskere. Online boghandleren Saxo har mærket en kæmpe forskel i danskernes nye læsevaner. De har oplevet ekstreme mængder salg, af bestemte typer bøger på det seneste.

De unge er gået i krig med e-bøger og lydbøger

De unge danskere er helt vilde med e-bøger og lydbøger. Det har man især mærket hos Saxo og andre online tjenester for boghandel. E-bøgerne og lydbøgerne har helt klart reddet den danske bogindustri, og er gået fra at man før frygtede et fremtidigt fald, men dette er blevet omvendt til at man forventer en fortsat stigning i bogindustrien. Lydbøgerne hitter blandt de unge, og alle deres internetidoler har også lagt mærke til forandringen. Internetkendisser som Fie Laursen og Pelle Hvenegaard har oplevet et stigende salg af deres bøger. Salgene kommer i lydbøger, og en masse nye bøger er på vej, fordi man ser et kæmpe marked indenfor de unges nye læsevaner.

Andre bonusser

Udviklingen for e-bøger og lydbøger, har også givet success til de trykte bøger. Det er som om at de unge også har fået øjnene op for trykte bøger, efter de har opdaget glæderne ved de digitale bøger. Juleperioden i år, gav et meget større overskud end for 10 år siden. Bogen var åbenbart en populær gave henover julen, og det kan godt være et efterfølge af den kæmpe e-bog og lydbogs bølge der er over landet.

Hvor kommer udviklingen fra

Eksperterne undrer sig over udviklingen, og forstår ikke hvad der er sket. E-bøger og lydbøger har længe været tilgængelige uden den store success, så hvorfor kommer udviklingen pludseligt nu? Dette spørger diverse eksperter sig selv om på det seneste. Den sene fiberredning glæder tilgengæld de digitale boghandlere, og styrker deres position de næste mange år.

Find din nye lydbog lige her.