Renoveringer du skal overveje en ekstra gang

271

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er nogen der er heldige nok til at bo i deres ultimative drømmehus. Folk der ikke kunne sætte en finger på, hvad der skulle laves om, hvis noget overhovedet skulle laves. Langt de fleste af os bor dog i huse, hvor vi godt kunne finde en ting eller to vi ville ændre. Der er derfor også mange, der mere eller mindre konstant går rundt med renoveringsplaner. Nogle planer bliver ført ud i livet, mens andre forbliver skrivebordsplaner. Det er dog også langt fra alle, der er en god ide at føre ud i livet, i hvert fald set med økonomiske briller.

Hvorfor renoverer i?

Det første spørgsmål i skal stille jer selv, er hvorfor i renoverer. Dybest set er der kun to grunde til at renovere. Enten for jeres egen skyld, fordi i gerne vil have mere plads, et badeværelse mere, en ny tilbygning eller lignende. Den anden grund er, for at huset skal stige i værdi. Der er dog stor forskel på, hvorvidt det giver mening at renovere i forhold til det ene eller det andet.

Det kan eksempelvis bringe masser af glæde for den vin interesserede at bygge en vinkælder til de gode flasker franske samleobjekter. Dog skal man nok ikke forvente at prisen for anlæggelsen, svarer overens med den eventuelle prisstigning, der måtte være på huset. Det samme gør sig gældende med de fleste luksusting. Et køkken til en halv million betyder eksempelvis ikke, at huset bliver en halv million mere værd. Et nyt køkken øger værdien på et hus, men i mange tilfælde kan det lige så godt betale sig at installere et lavpriskøkken.

Det er dog især rum som ekstra badeværelse, og nyt køkken, der kan være med til at højne værdien på en bolig. Dette kræver autoriseret VVS installatører og fagfolk til at lave. Det er ikke noget man bare lige kan kaste sig over som køber.

Tænk i energi og miljø

Noget der ikke nødvendigvis kan betale sig på den korte bane, og som kan være en lidt kedelig renovering er inden for miljø og energi. Alligevel er det dog noget, der kan mærkes både på sigt og ved salg. Mange går uden om huse med en meget dårlig energimærkning, og ting som jordvarme og solceller tæller op. Det kan dog også være dyrt at anlægge, og derfor er det ikke en investering, der nødvendig tjener sig hjem på få år. Desuden mærker man det sjældent, da varmen er den samme uanset hvor den kommer fra.

Det kan være en god ide at installere en varmepumpe som denne, hvis er er tale om et sommerhus eller lignende.

Udover at det er godt i forbindelse med salg, og kan betale sig på den lange bane, er det dog også godt for både jorden og din grønne samvittighed. Prøv at få nota