Sådan gør du leg på trampolinen mere sikker

1226
pige hopper højt

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Havetrampoliner er forsat meget populære rundt om i de danske hjem. At hoppe på trampolin øger børns balance og koordinationsevne, og så får de samtidig en masse motion og frisk luft. Det er dog vigtigt, at sikkerheden er optimal, så børnene kan lege på trampolinen, uden at du skal være bange for, at de kommer slemt til skade. Hvis du overvejer at investere i en trampolin til haven, kan du her finde en række tips til, hvordan du kan øge sikkerheden. Hvis der allerede står en trampolin i haven, kan du blive klogere på, hvor sikker den er.

Sæt sikkerhedsnet omkring

Det første tip såresimpelt og muligvis den mest anvendte og effektive sikkerhedsforanstaltning: sæt et sikkerhedsnet op omkring trampolinen. Nettet forhindrer, at man falder ud over trampolinens kant.

Vælg en rund trampolin

Det er ofte en fordel at vælge en rund model frem for en firkantet. Det skyldes, at det er nemmere at holde sig på midten, når man hopper på en rund overflade. Når man holder sig på midten, er sandsynligheden for at få overbalance væsentlig mindre.

Grav trampolinen ned

Det er også en rigtig god ide at grave trampolinen ned. Så er der ikke så langt at falde, hvis det skulle ske, at sikkerhedsnettet giver efter, eller at man af andre årsager alligevel skulle vælte ud over kanten. Husk at grave trampolinen ned på en så jævn overflade som muligt og helst med mindst 2-3 meter til buske, træer, rækværk og andet.

Brug trampolinen med omtanke

Sidst, men absolut ikke mindst, skal trampolinen bruges med omtanke. Det betyder for eksempel, at man ikke bør hoppe på en våd springdug, da den er glat og risikoen for ulykker derfor større. Det er også vigtigt at overholde anbefalingerne for hvor mange, der må være på trampolinen ad gangen – oftest anbefaler producenten, at man ikke hopper mere end én person på en gang.