Sidder du meget ned på jobbet? Sådan kan du skåne din krop

205

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du som så mange andre har et meget stillesiddende job, bør du være opmærksom på, at det kan have en negativ indvirkning på dit helbred at sidde ned i mange timer ad gangen.

Der er heldigvis mange måder, man kan løse dette problem på. Med regelmæssig bevægelse og en ordentlig kontorstol kan du nemlig skåne din krop mest muligt.

Du kan her læse mere om, hvad du præcist kan gøre for at modvirke de negative effekter, et stillesiddende job kan have på dit helbred.

Anskaf dig en ergonomisk kontorstol

Der findes ufatteligt mange standardkontorstole, som følger en slags one-size-fits-all-politik. Det, du skal kigge efter, når du skal købe en ny kontorstol, er de stole, der kan indstilles, så de passer til lige præcis dig.

Afhængigt af hvilket job du har, skal du desuden sortere lidt i, hvilke stole du kigger efter, da det ikke er alle stole, der passer lige godt til alle jobs.

Eksempelvis er det fordelagtigt med stole uden ryglæn i visse sammenhænge, da det giver en større bevægelsesfrihed.

På den anden side kan det også være absolut nødvendigt med et ryglæn, hvis du for eksempel har en sart ryg og har brug for støtte.

Generelt for ergonomiske kontorstole gælder dog, at du kan indstille dem på en måde, der skåner din krop fra de negative effekter af at sidde ned i lang tid ad gangen.

Hvad skal en ergonomisk kontorstol kunne?

Når du skal vælge en god, ergonomisk kontorstol, skal du kigge efter om den har mulighed for flydende vip og højdejustering. Derudover bør den også kunne indstilles i både sæde og ryg. Disse egenskaber er essentielle for, at du kan indstille stolen på en optimal måde.

Ud over disse centrale egenskaber er det meget individuelt, hvad en ergonomisk stol bør kunne. For eksempel kan det være en fordel med en stol med hjul i nogle arbejdsrum, mens det andre steder blot vil være en unødvendig feature. Du kan her finde din næste ergonomiske kontorstol i god kvalitet og til gode priser.

Husk at bevæge dig

Selvom en god, ergonomisk kontorstol kan være superbehjælpeligt i forhold til at skåne din krop og dit helbred, bør du huske at komme op at stå og gerne gå flere gange i løbet af dagen. På den måde sikrer du dig, at du skåner din krop mest muligt.