Vi køber alt igen – derfor hitter second hand børnetøj

429
børnetøj

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

.

Som nybagt forældre, så kan du lige så godt forberede dig på, at du kommer til at bruge mange tusinde kroner på børnetøj de næste 18 år. Især små børn vokser hurtigt ud af deres tøj, så den fine nye sparkedragt med bamser på, kan du måske kun nyde godt af i få måneder.

Men hvorfor ikke spare, der hvor der kan spares? Det går ikke udover barnets livskvalitet, om de går i nyt eller brugt børnetøj. Brugt tøj er guld værd især for børnefamilier, og så er det både billigere, bedre for miljøet og super nemt at få fat på.

Giv børnetøjet nyt liv

Der er ingen grund til at smide børnetøjet ud, når den lille er vokset fra det. Faktisk er det også enormt dårligt for miljøet at købe så meget nyt tøj, for så bare at smide det ud igen. Der står tusindevis af danske børnefamilier, som med glæde ville modtage en bunke brugt børnetøj.

Børn er jo i bund og grund ret ligeglade med, hvad de går i – ihvertfald når de er helt små. Brugt børnetøj ser heller ikke slidt ud, men sælges kun når det er i fin stand. Hvis du har en hullet og plettet bluse, så er det okay at den ryger i skraldespanden og ikke går til secondhand shoppen.

Genbrug er godt for planeten

Overforbrug er noget, som skader vores klode enormt meget. Vi køber hele tiden nyt nyt nyt, og i sidste ende ryger mange ting ud med skraldet. Gennem 18 år vil du måske bruge 2-3000 kr. på tøj pr barn om året, og på blot et par år, måske endda mindre, er barnet vokset ud af deres nye tøj.

I stedet for at købe nyt tøj, som bare ryger ud igen, så køb brugt børnetøj, og pas godt på planeten samtidig. Det tager hårdt på jordens ressourcer at lave blot et stykke tøj, men hvis vi er gode til at dele og give tøjet videre til hinanden, så gør vi både os selv og vores klode en kæmpe tjeneste.

Her finder du brugt børnetøj

Der findes mange gode second-hand-shops rundt omkring i Danmark, men det nemmeste er at finde secondhand børnetøj på nettet. Her kan du browse gennem et stort udvalg af pænt brugt børnetøj til gode priser. Du kan også selv sende dit brugte børnetøj ind og sætte det til salg.

Det er langt nemmere og mere praktisk at handle online, fordi man kan købe brugt børnetøj, når det passer en. Det er nemt og enkelt at danne sig et overblik, og der følger altid en beskrivelse og en størrelsesguide med, så du kan finde et godt fit til dig barn

Når vi køber brugt børnetøj gør vi os selv, og andre, en kæmpe tjeneste. Det er en fed måde at hjælpe hinanden på, ved at give børnetøjet videre til andre, som har mere brug for det. Og så kan vi lige så godt sige det ærligt: der er virkelig mange penge at spare, når man købet børnetøjet brugt!