3D design, hvad kan det bruges til?

2133
3D_hovede

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

.

Der findes en masse 3D designere rundt om i verdenen, og det er der god grund til, for mere og mere bliver designet i 3D i dag. Det er ikke altid man tænker over det, men meget af det man ser i reklamerne, både i aviser, blade, tv, og plakat er designet i 3D, selvom det ser ægte ud. 

Hvordan fungere 3D? 

3D står for tre dimensioner. Det betyder at du kan se noget fra flere forskellige vinkler, oppe og nede og fra siden. Det er derfor noget svære at designe i 3D i forhold til en klassisk tegning som er i 2D.
Man har programmer i dag der kan hjælpe med at designe og animere i 3D, men det kræver stadig utrolig mere tid, kreativitet og lang renderingstid. Rendering er når man skal gøre billedet pænt, så det kan tage lang tid at renderer et billede, hvis det er meget detaljeret og i høj opløsning. 

Spil 

Et af de største markeder for 3D er computerspil. Næsten alle spil der bliver spillet i dag på computer og konsoller, og selv på telefonen er lavet i 3D. Der findes dog nogle spil som er lavet i 2D, hvor du kun kan løbe til venstre eller højre.  

Film 

Alle har hørt om animationsfilm. Her var Pixar de første til at lave en hel spillefilm i computer animeret grafik, i stedet for de gamle håndtegnede film. Det var filmen Toy story i 1995. 
I dag bliver næsten alle animationsfilm lavet i 3D.  

Husdesign 

Noget lidt nyere indenfor 3D, er det at du kan lave et virkelighedstro billede af hvordan et hus eller et rum kommer til at se ud inden det bliver bygget. Det kan hjælpe dem der skal bygge og indrette huset. Dette kaldes 3D-visualisering.
Det gør også at elektrikeren ved hvor han skal sætte stikkontakter og mange andre ting. Samt køberen kan være med til at lavet rummet, så det er præcist som han eller hun ønsker det.