Så godt er bordtennis for dig

1256
bordtennis

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det kan måske lyde lidt utroligt, men bordtennis er faktisk rigtigt sundt for dig både fysisk og psykisk.  

Bordtennis er godt for hjernen 

Man kan hurtigt tænke, hvad har små hvide bold og røde bat, med hjernen at gøre? Bordtennis har nemlig mange af de elementer der skal til for at holde hjernen sund i længere tid. Man siger faktisk at bordtennis kan mindske udviklingen af Alzheimers og demens. 
For hvis du nogle gange føler du har svært ved at huske, kan det skyldes at dit hjernevæv ikke bliver brugt så meget. Men hvis du dyr sport som bordtennis, hvor du skal reagere hurtigt, både med at ramme bolden, men også at nå at tænke hvor man skal slå den hen i forhold til hvor ens modstander står. Bordtennis er samtidigt et socialt spil, som også præger udviklingen af demenssygdommene positivt. 
Selvom bordtennis kræver hurtige reflekser, er det ikke et belastende eller særligt fysisk krævende spil, derfor kan det også anbefales til ældre mennesker, for at hindre udviklingen af demens.  

Fysiske fordele ved at spille bordtennis 

Fordelene er at det giver god motion, godt socialt samvær, og du får udviklet dine reflekser, og dine bevægelser.  

Typer bordtennis du kan spille 

Der findes forskellige typer spil du kan spille med et bordtennisbord. Du kan spille 1 mod 1. eller 2 mod 2, og så kan du spille en lidt fysisk hårdere udgave, der kaldes rundt om jorden, hvor du skal slå til bolden og så løbe om på den anden side inden de andre har gjort det samme, og hvis du ikke når at slå til den, inden du er kommet om på den anden side, så er du ude. Dette er en god opvarmningsform. 

Nemt at spille bordtennis 

Det er nemt og forholdsvis billigt både at gå til bordtennis, men også at købe et bord og spille derhjemme. Det eneste det kræver er at du har en vis mængde plads til bordet, og at omgivelserne omkring bordet er frit. 
Du kan købe et godt stabilt bordtennisbord til omkring 2000+ kr. Du kan se mere om de forskellige typer bordtennis borde og udvalget her.