4 ting du kan gøre for at stimulere dit barns sanser

37

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vil du gerne blive bedre til at stimulere og udvikle dit barns sanser? Så er du kommet til det helt rigtige sted! Herunder får du nemlig en oversigt over 4 ting, du kan gøre for at stimulere dit barns sanser.

Følesansen

Følesansen er en af de første sanser, barnet får, når det bliver født. Selvom den kommer naturligt, er det dog stadig vigtigt, at du stimulerer barnets følesans. Dette kan du gøre på flere forskellige måder. Du kan blandt andet holde barnet i hånden eller nusse barnet forskellige steder. Her er det selvfølgelig vigtigt, at du ikke er for voldsom. Du kan desuden gøre brug af forskellige former for legetøj, som barnet kan føle og røre. Du kan finde en masse forskelligt legetøj hos baby steps.

Muskelsansen

Nogle børn udvikler muskelsansen hurtigere end andre. Muskelsansen er en af de vigtigste sanser, vi mennesker har. Det er nemlig muskelsansen, der gør, at vi kan gå, stå og hoppe. Ønsker du at udvikle og stimulere dit barns muskelsans i det første år, kan du lave det klassiske hop på skødet. Her holder du barnet i hænderne, mens barnet står på dit skød og hopper op og ned ved hjælp af dit løft. Derudover er diverse forskellige tumlelege med på at udvikle muskelsansen hos børn. Du skal altså ikke være bange for at tumle rundt og lege med dit barn!

Balancesansen

Balancesansen er en af de sanser, der er vigtige for, at vi mennesker eksempelvis kan gå og løbe. Nogle børn udvikler hurtigt balancesansen, og kan derfor både kravle, gå og stå i en meget ung alder. Du kan stimulere og udvikle dit barns balancesans på flere forskellige måder. Du kan blandt andet svinge dit barn i armene, slå en kolbøtte eller noget helt tredje, hvor balancesansen bliver udfordret. Det kan tage lang tid at udvikle balancesansen, og du skal derfor ikke lade dig slå ud, hvis dit barn er lang tid om at tage de første skridt eller slå den første kolbøtte!

Ergoterapi

Har dit barn store udfordringer med sanseudviklinger, kan du overveje at investere i en ergoterapeut til børn. Ergoterapeut til børn foregår hos en uddannet terapeut, som kan hjælpe barnet med at udvikle de motoriske sanser. Det er forskelligt fra person til person, hvor hurtigt ergoterapi giver resultater. Det er også forskelligt fra person til person, hvordan ergoterapeuten til børn arbejder. Der er dog ingen tvivl; ergoterapi er en fantastisk investering, hvis man har sanseudfordringer!