Der er forskel på spildevandspumper

57

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Nu er spildevandspumper for de fleste ikke noget, der bliver diskuteret over frokosten. Det skyldes måske både de uappetitlige konnotationer, som knytter sig til emnet, og det faktum, at det simpelthen ikke er et emne, som beskæftiger mange mennesker.

Derfor er det heller ikke let at vide, men der er faktisk stor forskel på spildevandspumper. Det er bare vigtigt at vide, inden du investerer i en.

Forskellige formål

En spildevandspumpe tjener grundlæggende ét formål, og det er at bortpumpe beskidt vand. Alligevel kan forskellige slags spildevandspumper tjene nogle meget forskellige formål, for de kan blandt andet bruges af flere forskellige industrier som for eksempel:

  • Spildevandsrensning
  • Landbrug
  • Fødevareproduktion

Disse forskellige industrier vil også have forskelligt spildevand, og det spiller faktisk også en rolle. Der er nemlig forskel på, om spildevandspumpen skal bruges til sort eller gråt spildevand. Det vil sige vand, der indeholder henholdsvis organiske eller uorganiske partikler.

Når du derfor skal investere i en spildevandspumpe, er det meget vigtigt at slå fast, hvad pumpen skal bruges til, og hvilken type spildevand du står med. Så finder du nemlig lettere frem til den model, der egner sig bedst til formålet. Ellers kan den også ofte tilpasses.

Forskel på de mindre dele

En spildevandspumpe består af mange mindre dele, og de spiller alle en vigtig rolle, men det er ikke nødvendigt, at du kender til dem alle.

Du skal dog være opmærksom på blandt andet pumpehjulet. Det fås nemlig i flere varianter, som har flere fordele og ulemper. Ofte vil det være sådan, at du kan vælge pumpehjulet efter dets effektivitet. Det kan være en stor fordel, afhængig af hvad spildevandspumpen skal bruges til, og hvor meget den skal bruges.

Du skal dog være opmærksom på, at med større effektivitet er der også en øget risiko for tilstopning. Derfor er en øget effektivitet ikke altid en fordel, hvis du kan undvære det.