Derfor er SEO vigtigt

447

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der findes ikke særlig mange forbrugere, der ikke lige googler noget, inden de køber det. Eller finder det de skal købe på Google for den sags skyld. Online handlen bliver ved med at vokse og har aldrig været større end det er lige nu. Det betyder naturligvis også, at konkurrencen aldrig har været større, når det kommer til at sælge sine produkter på nettet.

Der er tusindvis af webshops, der mere eller mindre sælger de samme produkter. Det siger sig selv, at der ikke er plads til alle disse produkter i toppen af Googles index. For nogle år siden var der altid 10 pladser på side 1, men det kan man ikke regne med mere. Ofte fylder Google Ads nemlig mere og mere, og side 1 er derfor i mange tilfælde kun 7 resultater, og nogle gange mindre end det.

Kampen om de organiske placeringer

Der er med andre ord blevet endnu hårdere kamp om de bedste placeringer, da der bliver vist færre. Hvis man gerne vil helt til tops er SEO, eller Søgemaskineoptimering bliver en helt essentiel disciplin – hvis man ikke optimerer sin hjemmeside, kommer man ikke til at komme til tops – men hvad er det nu lige SEO er.

Du kan læse lidt mere om seo for begyndere her, men i bund og grund går handler det om at ens side skal være optimeret til Google. Dette kan være gennem mange forskellige tiltag. Det handler både om at teknikken, men også om at have links til ens side, da links bliver set af anbefalinger i Googles øjne. Dette kan man gøre på mange måder, blandt andet ved at have produkter eller informationer, der er så gode, at der er andre der gerne vil linke til dem.

Hvis man ikke arbejder aktivt med sin hjemmeside både on- og off-page, kan man næsten være helt sikker på, at man vil falde langt ned i placeringerne på sigt, hvis man ikke allerede er der.