Det kan en anlægsgartner hjælpe med

328

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mangler du inspiration til din have eller synes du blot den er lidt kedelig at se på?

For de fleste danske husejere spiller haven en væsentlig rolle. Hus og have er to sidestillede fænomener, som begge fortjener opmærksomhed, fordi de netop fungerer bedst i sammenspil.

Et smukt hus og en smuk have er ikke bare en fryd for øjet, men giver en oase med plads til frihed, hvor hjernen kan kobles lidt fra og der kan tankes nye kræfter.

En have er dog ikke bare en tilfældig sammensat række blomster og bede – i hvert fald ikke de ’gode’ af dem.

Når du planlægger din have, blomster, bede og stisystemer, kræver det beregninger, opbygning og vedligehold. I den situation kan det være en god idé at få en anlægsgartner med ind over.

Som anlægsgartner i Århus er Dansk Haveservice vant til at hjælpe med både små og store haveprojekter – lige fra havelandskaber til mindre services som pasning af blomster, hækklipning etc.

Den overordnede erfaring fortæller, at det mest udtalte behov for hjælp opstår, fordi der ikke har været en indledningsvis plan for haven. Det betyder, at mange planter blomster og buske, som kan være svære at holde ved lige side om side. Det kan f.eks. skyldes, at planterne går ud og blomstre op forskelligt, eller at det lan være svært at passe dem side om side. Derfor er det en god idé at få anlægsgartneren til at hjælpe med at inddele haven i områder.

På den måde kan man planlægge en række arealer, som kan vedligeholdes let, men stadig ser flot ud og gør det muligt at anvende haven.

Den type konstruktion af haven kræver viden om plantetyperne, hvorfor anlægsgartneren med fordel kan hjælpe dig med at udtænke hele koncepter og samtidig stå for beplantningen.

Ønsker du det, kan samme person naturligvis også yde haveservice, når der senere bliver behov for at få plejet og passet.