Derfor er det vigtigt at tjekke sit murværk

52

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Du ved det nok godt. At dit murværk er vigtigt. Visuelt fortæller det, om dit hus er i god stand, men det beskytter også, hvilket gør det vigtigt at tjekke det fra tid til anden. Bliver der ikke taget hånd om det, kan det nemlig ende galt. Husk på at revner i muren kan tillade vejr og vind at trænge ind. Det kan resultere i skader forårsaget af fugt – og et generelt dårligere indeklima.

Kontroller om der er revner

Finder du en revne i murværket, bør du kontakte en murer. Du bør ikke panikke over at der er slået en mindre flig af i fugerne, men er der en revne, som bliver større og større, så skal du have fat på fagmanden. Det kan nemlig betyde, at der er noget i vejen med konstruktionen!

Hvorfor opstår revnerne i det hele taget?

Der kan være flere årsager til, at der pludselig kommer revner i dine mure. Det kan være fordi jorden under huset synker eller bevæger sig, så revner kommer fra det nederste af dit fundament og løber opad.

Vejrforhold kan også spille ind. F.eks. kan kraftig vind, fugt og udsving i temperaturen påvirke, mens også udtørring kan resultere i revner!

Sidst, men ikke mindst, så kan revnerne opstå, fordi der er noget, som er konstrueret dårligt.

Husk at holde øje med at fugerne er faste og hele i deres form. Smuldrer og drysser de, så skal de laves. Dette kan man ofte klare selv, men ved mere omfattende skader eller behov for at skifte murstenene, skal du igen kontakte din lokale murer.

Vær desuden opmærksom på, at facader med puds er mere sårbare og skal have et ekstra vågent øje på sig. Er der tegn på løsnet eller revnet puds, skal det ordnes. Ellers er der risiko for, at der kommer vand ind til murværket – hvilket desværre kan give udfordringer med fugtproblemer.