Drikker du for meget? Få hjælp til afvænning

59

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Et overforbrug af alkohol er noget, som skal tages yderst alvorligt. Alkohol er et enormt skadeligt og afhængighedsdannende stof, som desværre ofte leder til et misbrug. Undersøgelser af sundhedsstyrelsen viser at 150.000 danskere lider af et alkohol misbrug i dag, og endnu flere har et skadeligt overforbrug.

Alle mennesker kan blive afhængige af alkohol, og selvom det kan føles håbløst at komme ud af misbruget, så er der hjælp at hente.

Anerkend at du har et problem

Hvis du selv føler at du drikker for meget, og at dit forbrug af alkohol er ude af din kontrol, så er det en tydelig indikator for, at du bør søge hjælp. Måske har du selv svært ved at indse alvoren, men du oplever at dine nærmeste ofte påtaler dit forbrug og beder dig skære ned. Det første skridt i et hvert behandlingsforløb er at anerkende, at du har et problem.

Det kan virke grænseoverskridende, måske endda skamfuldt, men det er yderst vigtig at anerkende problemet, så du kan spørge om hjælp. Alkoholafvænning er til for dig, som vil løse dit alkoholproblem og leve et liv uden afhængighed.

Når du går til alkoholafvænning er der naturligvis ingen som dømmer dig. Her vil du hurtig mærke, at du ikke er alene med dit problem – der er altid håb for at du kan komme ud af dit misbrug.

Sådan forløber en behandling

Mange misbrugere har brug for daglig alkoholbehandling for at komme ud af deres misbrug. Alkoholafvænning lærer dig at håndtere dit forbrug og giver dig samtidig de værktøjer, som du skal bruge for at håndtere abstinenserne.

Når du går på alkoholafvænning, så modtager du professionel behandling til at løse dit alkoholproblem. Du bliver hjulpet gennem rådgivning, terapi og eventuel også medicinsk behandling, hvis der er behov for det.

Du får også redskaber til at håndtere dine abstinenser, så hverdagens fristelser bliver nemmere at sige nej til. Du kan både modtage behandling på en klinik eller via online møder, så du kan blive behandlet i dit eget hjem. Næsten 100% af alle danskere, som går på alkoholafvænning, ender med at leve et ædru liv uden abstinenser.

Kender du nogen som har et misbrug?

Har du mistanke om at en af dine nærmeste har et misbrug? Nogle gange er personen selv ikke klar over, at de har et misbrug. Som pårørende kan du også kontakte at afvænningsventer og få rådgivning til, hvordan du kan tale med personen om deres misbrug.

Det er svært at indse, at man har et alkoholproblem. I rigtig mange tilfælde har personen brug for udefrakommende støtte, som kan motivere dem til at søge mod alkoholafvænning. Som pårørende kan du hjælpe dine nærmeste med at komme i behandling, og vise dem en vej ud af deres misbrug.