Fire gode råd til din første skiferie

601

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Omtrent otte ud af ti danskere, har aldrig oplevet at stå på ski eller snowboard, hvor man mærker den kølige vind i håret og knitren under fødderne fra sneen. Hvis du overvejer at give dig i kast med din første skiferie, kan det være en god idé at læse med her.

  1. Hvor skal vi tage hen? I denne forbindelse er det værd at tage stilling til afstanden mellem destinationen og transportformen, afstanden til lift, skiskole og bakke, samt de forskellige muligheder for begynderbakker. Som nybegynder kan det anbefales at tage til Østrig, hvor der findes mange gode områder, hvor man kan lære at stå på ski – læs mere her.

  2. Det behøver ikke være dyrt at tage på skiferie. Dette afhænger naturligvis af, hvad man sammenligner det med – men hvis man er en smule fleksibel, behøver man ikke betale alverden for at komme ud og stå på ski. Du kan eventuelt også nedsætte det samlede budget en smule ved selv at køre til stedet, frem for at flyve.

  3. Forbered dig hjemmefra. På næsten alle destinationer findes der skiskoler, som du kan benytte dig af, for at lære teknikkerne omkring at stå på ski og/eller snowboard. Hvis du har børn med på turen, kan det selvfølgelig være smartest at finde en skiskole, hvor der er dansktalende lærere, sådan at du ikke selv skal agere tolk på hele turen.

  4. Overvej dine overnatningsmuligheder. Ønsker I at overnatte i en lille hytte, lejlighed, hotel, pension eller andet? Det er værd at overveje, om man ønsker selv at lave mad, eller om man blot ønsker en restaurant enten i nærheden af sit overnatningssted, eller på det hotel, hvor man overnatter. I denne forbindelse er det en god idé at huske på, at man ofte kommer træt hjem om aftenen, og derfor ikke nødvendigvis orker at stå i køkkenet selv.