Sådan kan du hjælpe dig selv, hvis du har dårligt syn

374

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er mange danskere, der har udfordringer med synet. Hvis du hører dig lidt omkring, er der mange mennesker, der enten har et par briller de bruger, når de føler et behov, eller går med kontaktlinser til hverdag. Men som vi bliver ældre, kan synet godt blive værre, og her kan der være brug for redskaber til at hjælpe sig selv videre, så du ikke ender med slet ikke at kunne følge med i nogle film eller læse en god bog. Det kan være frustrerende at se en film, men slet ikke have en idé om, hvad der står i underteksterne, og så bliver det utroligt svært at se den film, hvis det ikke lige er alle ord, som man forstår på det oprindelige sprog.

Hvad kan du så gøre?

Ja, hvad kan du så egentlig gøre, hvis dit syn begynder at drille, og du pludselig har udfordringer med at læse ting? En idé er en lup og forstørrelsesglas med lys. Det kan pludselig give dig synet tilbage på en ny måde. Det er ofte nemt at have den med, hvis du nu skal rundt, og pludselig kan du altså se, hvad der står på tv’et igen. Lup til nedsat syn er en god idé til dig, der stadig målrettet vil de samme ting som før. Desuden går det udover livskvaliteten, hvis du ikke engang kan se en god film i fjernsynet en lørdag aften.

Der findes mange forskellige lup og forstørrelsesglas, og du kan nemt finde en, som du bryder dig om. Der findes nogle, der kan stå på bordene, og andre skal du holde. Nogle lup kan du faktisk putte på din brille, så du ikke skal holde den. Dermed kan du bare sidde helt afslappende i sofaen efter, du har sat en lup fast til dine briller.