Fire ting, du ikke vidste om unges spillevaner

63

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Langt størstedelen af danske unge bruger i dag op til flere timer op dagen foran en skærm, hvad end det så er, når de spiller på deres telefon, computer eller spillekonsol. Det kan hurtigt blive mødt af fordomme af mange forældre og bedsteforældre, som er vokset op i en tid, hvor man var fysisk sammen med vennerne og legede udenfor.

Og mens det naturligvis ikke er lige så sundt at sidde i en stol, som at rende rundt ude i haven efter en bold eller en anden form for aktiv leg, så er det måske ikke så slemt, når de unge sidder foran computeren. Artiklen her er blandt andet baseret på information, der er læst hos spilcompagniet.dk.

#1 – Der er meget socialt samvær involveret i gaming

Du har muligvis allerede tænkt over det; de unge sidder sjældent og spiller helt alene. Ofte spiller de sammen med venner fra skolen eller venner, som de har lært at kende gennem de spil, som de nu engang spiller. Mange elsker naturligvis de spil de spiller, men i høj grad elsker de også at sidde foran deres skærme fordi det er deres måde at holde kontakten med vennerne – både dem fra samme by og dem fra hele verden.

#2 – Spil kan være med til at udvikle vigtige færdigheder

Det er de færreste spil, der bliver distribueret på dansk. Langt de fleste spil foregår på engelsk, og man spiller ofte også på den ene eller anden måde med personer fra hele verden. Det betyder, at unge, der spiller meget, typisk vil blive hurtigt gode til engelsk, fordi de simpelthen er nødt til at kunne sproget, for at kunne spille spillene og deltage i det sociale aspekt af deres spil.

Ligeledes kræver mange spil et godt overblik, samt hurtige reaktioner. Begge er dele, som man også kan bruge ude i den virkelige verden.

#3 – 74 % spiller online

En undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at hele 74% af personer i alderen 16 til 34 år har spillet computer- eller konsolspil med andre mennesker inden for de seneste tre måneder. Både indikerer det, hvor mange der spiller, men det indikerer endnu engang også, at der er et socialt samvær involveret i det at spille computerspil.

#4 – Gaming kan være vanedannende

Selvom gaming ofte er en god ting, så kan det også være rigtig vanedannende, hvis ikke man sørger for, at børn og unge også laver nogle andre ting. Lader man dem blot sidde og spille lige så længe man vil, kan det ende ud i en afhængighed.

Det kan derfor være en god idé stadig at insistere på, at de også mødes med vennerne fysisk. De kan eventuelt tage i biografen, tage ud og bowle eller lignende. Men det der med at få et afbræk i skærmtiden er vigtig. Sørg derfor også for, at de altid tager i skole, at de deltager i familiebegivenheder og også kommer med ud at gå og lignende.