Forsøg at benytte så mange vedvarende energikilder som muligt

591

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Samfundsdebatten har de seneste år været præget meget af klimasnak. Også folketingsvalget i 2019 endte med at handle meget omkring miljø- og klimapolitik. Og det er ikke så mærkeligt. Mange anerkendte forskningsinstitutter har publiceret adskillige forskningsresultater, der viser, at verden står overfor et kæmpe klimaproblem. Verdens samlede CO2-udledning skal nedbringes, hvis vi vil forsøge at undgå, at verden bliver udsat for vilde vejrfænomener såsom stigende vandstand, som vil have fatale konsekvenser. Men hvad skal man gøre? Hvad kan man selv gøre, hvis man sidder hjemme i sit hjem og rent faktisk virkeligt gerne vil bidrage og være med til at gøre en forskel? Det korte svar er, at du skal nedbringe dit CO2-udslip. Det er bare nemmere sagt end gjort, og der vil formentligt også sidde nogle danskere, som slet ikke ved, hvad CO2-udslip dækker over. Læs i afsnittet nedenunder, om hvilke konkrete ting, du kan gøre.

Det er de små, som tæller

Mange kloge mennesker har arbejdet hårdt for at finde ud af, hvilke specifikke tiltag, som vil gavne mest ift. klimakrisen. Det, som de har fundet ud af, er blandt andet, at man med fordel kunne spise noget mindre oksekød og flyve noget mindre i flyvemaskiner. Der ligger en masse undersøgelser og udregninger til grund for disse anbefalinger. Også valget af vedvarende energikilder i stedet for fossile kilder er noget, som der kraftigt bliver anbefalet. Grunden er simpel: De vedvarende energikilder varer ved, det gør de andre ikke. Et konkret eksempel på et sted, hvor du kan vælge at bruge vedvarende kilder, er i forbindelse med opvarmning af dit hus. I stedet for at have et olie- eller kulfyr, kan I vælge at bruge en varmepumpe, som benytter energien i jorden skabt af solen til at varme jeres hus op. Se her et tilbud på varmepumpe.