Hvilke egenskaber er de vigtigste hos en lederrolle?

675

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

En lederrolle er ofte kulminationen af mange års hårdt arbejde og engagement i din virksomhed. Men samtidigt er lederrollen også et helt andet ansvar, end du har været vant til fra tidligere stillinger, og der er mange flere ting, du pludselig står i spidsen for. Det kræver altså noget af dig som person, og en lederstilling er absolut ikke for de sarteste sjæle. Men hvilke egenskaber er egentlig de vigtigste i en leder?

Fortsat hårdt arbejde

Bare fordi du har nået lederstillingen, er det ikke en undskyldning for at stoppe med at arbejde hårdt. Virksomheden er stadig meget afhængig af dig, og måske endda mere end den var før. Samtidigt er det vigtigt, at du viser dig selv som et godt forbillede for de andre medarbejdere og deres arbejdsmoral.

Kommunikationsevner

Som leder er formidling og kommunikation også noget af det vigtigste arbejde, du kommer til at lave. Denne formidling går både ud til medarbejdere, så alle er opdaterede omkring, hvad der foregår i virksomheden, men den går også ud til kunder og andre virksomheder. Det er altså vigtigt, at du kan formulere dig ordentligt og har gode kommunikationsevner.

Tro på dig selv

Fejler selvtilliden noget, kan det godt være svært at overleve jobbet som leder. Du kommer til at stå i spidsen for rigtig mange mennesker, og din stemme kommer til at have en større betydning, end du nogensinde vil have oplevet det før. Men tror du ikke engang på dig selv, er chancen for at de ansatte vil tro på dig meget lille. Selvtillid er altså en vigtig faktor i forbindelse med lederjobbet. Føler du, at du mangler nogle af de ovennævnte evner, eller kunne du bare godt tænke dig at udvikle dig som leder for virksomhedens skyld, kan det være at du skulle overveje at prøve et lederkursus hos Stifinder.