Guide til den perfekte læssemaskine

319

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er mange penge på spil, når din virksomhed skal ud at investere i en ny læssemaskine. Maskinerne er af typen store entreprenørmaskiner – og disse er ikke billige. Derfor er det vigtigt, at du fra starten af får fingrene i den perfekte maskine til netop dine specifikke opgaver.

Når du køber læssemaskinen, bør det altid være på et veldefineret grundlag, hvor du har lavet en liste over de opgaver, hvor du forventer at maskinen skal bringe værdi. Ved at lave sådan en type oversigt, bliver det lettere – enten med hjælp fra en forhandler eller alene (hvis du er erfaren) – at finde ud af, præcise hvilke specifikationer, du har brug for.  Der er nemlig stor forskel på, hvor mange ton de enkelte maskiner er udviklet til at kunne håndtere, så sørg for at være grundig i din behovsafdækning. Mangler du hjælp til at finde den helt rette minilæsser, kan du evt. besøge denne side, hvorfra du kan se modeller og finde kontaktoplysninger til en forhandler.

Når du udpensler en oversigt over arbejdsopgaver, skal du naturligvis også bide mærke i dine krav til udstyr. Overvej f.eks. hvor lang du ønsker at skovlen skal være på minilæsseren, hvor der kan være meget stor forskel på antal af tons, som kan løftes. Find derudover ud af, hvilken type anden tilbehør, du har behov for – og om den pågældende model fungerer med den type udstyr. Det kan f.eks. være, du skal bruge bestemte kæder, gafler eller andet.

Foruden maskinens styrke og tilbehørsmuligheder, er det væsentligt at tænke over både betjeningen samt ergonomien i kabinen. Mange tillægger ikke disse områder den betydning, som de rent faktisk har. I forhold til betjening er det f.eks. ofte meget vigtigt at kunne manøvrere ordentligt på selv trange områder. Det stiller krav til styreegenskaberne og modellens fleksibilitet.

Ergonomien viser sig derudover som en væsentlighed, da der jo ofte skal tilbringes adskillige timer inde i maskinen. Er komforten ikke i top her, kan det hurtigt blive en lang og opslidende arbejdsdag.