Her er reglerne for kørsel med trailer

252

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

 

Det er vigtigt, at du kender reglerne for kørsel med en trailer, når du køber en trailer. Læs med her og sæt dig ind i reglerne inden du gør et stort køb – og få samtidig tips til, hvor du finder den bedstetrailer, som passer til dig.

Mangler du en trailer? Den er nemlig ideel, hvis du har et hus med have eller bor i en andelsforening med en stor gård, hvor I selv skal stå få at afhænde haveaffald etc. En hobbytrailer er ret nem at håndtere og passer som oftest i størrelsen til de flestes behov, når der skal hentes nye byggematerialer i byggemarkedet eller handles stort ind til jul – eller du bare skal have kørt haveaffald på forbrændingen. Men ved du, at der faktisk er regler for, hvor hurtigt du f.eks. må køre med en trailer?

Med en Tempo 100 i Danmark må du køre op til 100 km i timen på danske motorveje eller op til 80 km i timen på landeveje og motortrafikveje. Det betyder f.eks. at hvis du ikke har en Tempo 100 godkendelse, så må køretøjer, der trækker et påhængskøretøj, ikke overskride 70 km i timen. Du må dog køre 80 km i timen på motorvejen.

Hvis du skal have en Tempo 100 godkendelse, så skal følgende betingelser være opfyldt:

  • Akseltrykket må ikke overstige 3.500 kg
  • Det skal være egnet til kørsel med mindst 100 km i timen
  • Påhængskøretøjet skal være udstyret med stiv trækstang

Læs meget mere om de forskellige regler via ovenstående link. Så er du godt klædt på mht. hvilke regler, der gælder, hvis du køber en trailer. Hvis du er på udkig efter en ny trailer, så kan det være, at du skal kigge de forskellige typer igennem på Kongeaa Trailercenter A/S, hvor du finder et stort udvalg af trailere lige fra erhvervstrailere, hobbytrailere, heste trailere og mange flere varianter, som du kan sætte på jydekrogen inden du smutter på forbrændingen eller genbrugspladsen.