Hvad er momssvig?

430

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når man snakker om økonomi, er der en helt masse ting, som kan være svære at forstå. Det er dog vigtigt at have en rimelig bred forståelse for økonomi og ikke mindst de juridiske begreber, som det indebærer. På den måde er man nemlig sikker på, at man ikke ender ud i noget, som man fortryder, og som ikke er lovligt. En af disse juridiske begreber som måske kan være svære at forstå, er momssvig.

Momssvig er en af de mest sete overtrædelser indenfor det man på juridisk sprog kalder økonomisk kriminalitet. Man snakker om momssvig i forbindelse med selskaber og firmaer – momssvig er, når et firma, efter at have opkrævet moms på fakturaer, bevidst undlader at betale den forskel der er mellem korrekt salgsmoms og korrekt købsmoms tilbage til Skat. Læs mere om momssvig her.

Straffen for momssvig

Selvom det måske oftest er noget man forbinder med ordet ”kriminalitet”, så er fængselsstraf lang de fleste gange ikke tilfældet, når man snakker om momssvigs sager. For det meste vil man uanset beløbet, som der er tale om, kunne slippe uden fængselstid.

I stedet vil man kunne gå derfra med en bøde, og ingen længere retssag eller lignende, hvis man er ”enig i bøden”, og altså tilstår, at man har begået momsvig. På den måde undgår man en lang retssag, og derudover også store omkostninger til en advokat, som kan gå hen og blive enormt dyre i længden.

Forstå begrebet Økonomisk Kriminalitet

Som sagt, så kan alle disse juridiske begreber være svære at forstå. Når man snakker om økonomisk kriminalitet, indebærer det forskellige ting, herunder: skattesvig, momssvig, underslæb, mandatsvig, skyldnersvig, hvidvask, bedrageri og kædesvig.

Alle disse går under kategorien økonomisk kriminalitet, og som ordet også indikerer, omhandler alle sagerne en form for kriminalitet som har standpunkt og fokus på økonomi. Netop derfor hører momssvig også under denne kategori.