Hvad gør man, når man mister et familiemedlem?

109

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

For de fleste kommer der desværre et tidspunkt, hvor man ikke bare mister en person, man har tæt inde på livet, men også er så tæt på personen, at det er ens eget ansvar at få arrangeret begravelsen eller bisættelsen – samt tage hånd om de mange forhold som at anmelde dødsfaldet, kontakte bank, sælge / overdrage dødsboet og meget mere.

Alt dette kan i sig selv være svært og kompliceret, og i og med man er i en periode fyldt med sorg, bliver det kun sværere!

Læsningen kan derfor være at alliere sig med en dygtig bedemand – det kan du læse mere om her.

Derfor er bedemanden en god støtte

Lad os med det samme slå fast, at bedemanden ikke er en gratis service. Det er en professionel ydelse, som man naturligvis betaler for.

Bedemanden har nemlig erfaring og kendskab til både myndigheder samt andre aktører, der skal koordineres med i forbindelse med både begravelsen og selve dødsfaldet.

Begravelsen eller bisættelsen skal f.eks. arrangeres med kirke og præst, hvor bedemanden kan arrangere møde og hjælpe med at få klargjort. Man skal tale med præsten, fordi der naturligvis skal holdes en tale ved mindehøjtideligheden, ligesom der skal udvælges sange og salmer, som siger noget om den afdøde.

Bedemanden hjælper også med at tage hånd om at få arrangeret alt ifm. gravsten, blomsterbuketter, dødsannoncer / takkeannonce efter begravelsen eller bisættelsen samt meget mere.

Dertil er bedemanden en særdeles god hjælp, når der skal indberettes til myndigheder og andre. Det kan f.eks. være i forbindelse med at anmelde dødsfaldet, tale med banken om afdødes midler, tale med skifteretten ang. dødsboet og meget mere.

Sidst, men ikke mindst, kan bedemanden assistere, hvis der skal søges om f.eks. begravelseshjælp eller andre økonomiske tilskudsmuligheder ved begravelsen.

I forbindelse med dit valg af bedemand kan du med fordel bede om at få et prisoverslag, så du har et budget at forholde dit til i hele processen.