Hvor er det bedst at energiforbedre?

632
Classic American home at sunset

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Lige nu er kulden er os, og så er det vi for alvor tænker over, hvor meget energi vi bruger. Det er nemlig nu, at vi skal skrue op for termostaterne og radiatorerne. Det får også mange til at overveje om det ikke var tid til at få kigget lidt på energiforbruget, og om man kan gøre noget ved det. Lad det være sagt med det samme, stort set uanset hvilken type af energiforbedring du laver på dit hus, så kan det betale sig. Der er dog meget stor forskel på, hvor lang tid det tager, før dette kommer til udslag.

Få en professionel vurdering

Inden du hovedkulds kaster dig ud i, at ville energioptimere dit hus og spare tusindvis af kroner på varmen de næste mange år, så snak med en fagmand. Der findes mange virksomheder, der har specialiseret sig inden for energioptimering. Lad dem komme med nogle bud på, hvor din investering er givet bedst ud. Dette VVS firma i Odense er et af dem og der findes mange lignende.

Typisk er det første der vil blive foreslået, at du kigger på husets rammer. Der første her vil være muren. Er den ikke hulmursisoleret, vil dette næsten altid anbefales. Det er en relativ billig affære, og er typisk tjent hjem på få år.

Det næste de fleste vil kigge på er taget/loftet. Er dette isoleret efter alle kunstens regler? Som bekendt stiger varmen til vejrs, og er det ikke isoleret stiger varmen blot op gennem loftet og taget og forsvinder. Loftsrum er nemme at isolere, det kræver mere, hvis det er taget, alt efter konstruktionen på huset. Det er effektivt, men det kan også blive en dyr omgang. I mange tilfælde kan det derfor ikke nødvendigvis betalte sig, medmindre man skal skifte tag.

En af de mest drastiske tiltag, er at skifte vinduer og døre. Er disse af ældre dato holder de som regel skidt på varmen. At skifte disse er dyrt. Det er dog også en investering i det visuelle, og øger værdien på huset.

En af de dyreste løsninger, er at skifte varmekilde. Hvorvidt dette er en god ide afhænger meget af, hvad din nuværende løsning er, og hvad alternativet er. Har du oliefyr, er det hurtigt betalt hjem, mens det tager længere tid, hvis du har et pillefyr.

Du skal desuden huske på at grønne forbedringer, giver servicefradrag.