Hvor sundt er sex egentlig?

521

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De fleste har nok hørt udtrykket, at sex er sundt. Der er da heller ikke den fjerneste tvivl om at de er rigtigt. For sex ER sundt. Både på det psykiske plan og på det fysiske plan. Ikke på grund af den motion det giver og de kalorier det forbrænder. For uanset hvordan man vender og drejer det, så handler det i bund og grund om ganske få timers motion årligt. Det frigiver dog masser af endorfiner, det er godt for immunforsvaret, muskler, forebygger stress og nærheden skaber tryghed og meget meget andet.

Hvad gør du hvis gnisten er væk?

Der er nok mange der kender til “problemet” med at gnisten ikke er hvad den har været. I starten af forhold er der mange der dyrker masser af hed sex og nærmest ikke kan holde fingrene fra hinanden. Men som forholdet skrider frem, er det ofte andre ting, der begynder at være de bærende elementer. Det kan være der kommer børn ind i billedet, og hverdagen melder sin ankomst. Nogen gange kan det være svært at finde gnisten tilbage i forholdet. Det kan være at man skal prøve med lidt rollespil, eller måske sexlegetøj som satisfyer eller “bare” med noget fræk undertøj.

Er det et problem med manglende sex?

Man skal uske på, at lige som så meget andet her i livet, så vil der være bølgegange i et forhold og sexliv. Det kan ganske enkelt op og ned i perioder. En anden ting man skal huske på, at selvom sex er sjovt og sex er sundt, så betyder det ikke, at man er usund hvis man ikke får masser af sex. Alligevel så er sundhed på mange punkter tæt forbundet med et godt sexliv.

For nogle år tilbage lavede Vidensråd for Forebyggelse en større undersøgelse omkring danskernes sexliv. Denne rapport anbefalede eksempelvis at læger spørger ind til deres patienters sexliv, fordi det er så tæt forbundet med vores generelle sundhed. For mange ville det virker grænseoverskridende, hvis ens læge begynder at stille spørgsmål til ens gøren og laden i soveværelset, men det siger alligevel lidt om vigtigheden.