Hvordan kan et godt fysisk arbejdsmiljø understøtte din arbejdsproces?

201

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I vores hverdage arbejder vi den største del af ugen på en arbejdsplads sammen med andre. For at du kan koncentrere dig ordentligt på dit arbejde, forbedre dine egenskaber og levere innovative løsninger på problemstillinger, er det nødvendigt at arbejdsmiljøet er godt.

Denne artikel beskriver kun den ene side af sagen, nemlig det fysiske arbejdsmiljø. Hele virksomheden og dens medarbejder bør stræbe sammen efter at skabe et godt og sundt arbejdsmiljø. Sygemeldinger på grund af stress og skader er nemlig desværre tit resultatet af et dårligt arbejdsmiljø.

Følgende faktorer spiller en vigtig rolle i forbindelse med det fysiske arbejdsmiljø:

  • Indeklima

  • Erhvervsindretning

  • Belysning & støjniveau

Generelt kommer det an på, hvor du arbejder, hvad der anses som værende “et sundt arbejdsmiljø”. Der gælder forskellige regler, afhængigt af, om du arbejder på et kontor eller arbejder på en byggeplads.

Indeklima

Denne faktor drejer sig om det indendørs miljø. Det kan fx være luftfugtighed, temperatur eller generelt luftens renhed. Et godt indeklima kan påvirke os positivt og øge vores evner til at koncentrere os, imens et dårligt indeklima kan gøre det modsatte. Sørg derfor for at lufte ud flere gange dagligt og tænde varmen om vinteren.

Erhvervsindretning

Det er vigtigt at være opmærksom på funktion såvel som kvalitet i forbindelse med erhvervsindretning. Møbler i et kontor skal passe til virksomhedens stil, holde i lang tid og samtidig være funktionelle i brug. Det er vigtigt at understøtte medarbejderne i deres daglige arbejde på kontoret. Den rigtige stol, et hævesænkebord og en skærm i den rigtige højde er grundlaget til at udføre et godt stykke arbejde.

Belysning & støjniveau

For at opnå et godt arbejdsmiljø er det derudover også nødvendigt at tage hensyn til lys og lyd. Belysning på kontoret skal give lys til arbejdet men det skal også være behageligt for medarbejderne. Udover lys fra kunstige lyskilder, er det også tilrådeligt at få noget naturlig lys ind gennem vinduer. Det øger humøret og arbejdskvaliteten. Derudover skal støjniveauet holdes på et minimum, så medarbejderne kan koncentrere sig. Det kan bl.a. gøres ved hjælp af skærmvægge.