Hvilken gulvvarme skal du vælge?

65

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er intet bedre end et varmt gulv til de kolde fødder på en kold efterårs- eller vinterdag. Gulvvarme giver dig lige netop det og ellers en jævn opvarmning af hele lokalet. Gulvvarme giver dig også mere frihed i forhold til indretning, da du så ikke skal tage hensyn til irriterende radiatorer. Der er dog også ulemper ved gulvvarme. Møbler kan f.eks. virke kolde at sætte sig i, da varmefordelingen er anderledes med gulvvarme.

Overvejer du gulvvarme? Læs med her og få mere at vide om, hvilken gulvvarme, der passer til dig og den type gulv, du har eller overvejer at anskaffe.

El-baseret eller vandbaseret gulvvarme?

Gulvvarme er generelt dyr at etablere eller skifte over til, da det enten kræver at gulvet helt skal tages op eller der skal lægges nyt gulv oven på det eksisterende.

El-baseret gulvvarme er dog den billigste løsning af de to, og det er også nemt at etablere selv. Elektrisk gulvvarme kan nemlig lægges både ved nybyggeri, renovering og faktisk også direkte oven på et eksisterende gulv. Det kræver blot at der så etableres et nyt gulvlag ovenpå, når varmemåtterne er lagt. Det kan f.eks. være ved et tyndt pudslag med klinker ovenpå (til f.eks. badeværelse, køkken eller bryggers) eller et nyt trægulv (i f.eks. stue eller værelser).

Vandbaseret gulvvarme er den billigste og nemmeste løsning i forbindelse med nybyggeri eller en større renovering. Det kræver nemlig at et eksisterende gulv helt fjernes, så der kan etableres varmeslanger i gulvet. Det kan gøres både i støbte gulve og under trægulv.

Hvilken gulvvarme passer til dit gulv?

Ved trægulv kan du frit vælge mellem el- eller vandbaseret gulvvarme. Ved elgulvvarme kan du lægge gulvvarmen oven på det gamle trægulv eller på et eksisterende cementgulv ved at etablere varmemåtter – og så kan du etablere et nyt trægulv ovenpå dette. Du kan også fjerne det eksisterende gulv helt, lægge nogle gulvvarmeplader og lægge enten nyt eller det gamle trægulv ovenpå igen.

Ved beton- eller klinkegulv kan du nemt etablere elgulvvarme. Det kan nemlig bare lægges ovenpå det eksisterende gulv. Du kan dog også etablere vandbaseret gulvvarme, men det kræver at gulvet brydes op først.

Overvejer du at etablere elgulvvarme? Dansk Elgulvvarme har et stort udvalg af markedets bedste produkter til opvarmning med elgulvvarme.