Kørekort til MC

971
Motorcykel

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Kørekort til motorcykel kræver mere end kørekort til bil

Når man tager et kørekort til bil skal man i dag være fyldt mindst 17 år, men skal du have kørekort til en motorcykel, så skal du være ældre. Din alder er nok den største forskel der er på, at tage et kørekort til bil ift. til at tage et kørekort til motorcyklen. Ved kørekort til MC så gælder der nogle andre regler, da der nemlig findes forskellige kategorier af kørekort til motorcykler. Kørekortet til motorcyklerne er inddelt i kategorierne A1, A2 og A. Grunden til at de er inddelt er, at der er forskel på deres størrelse og hvor mange kW de har.

De forskellige kategorier

Kørekortet A1 er til en mindre motorcykel, hvor du kan køre en motorcykel med max 11 kW og 14,9 heste. Til denne kategori skal du være fyld 18 år. A2-kørekortet er til en mellem størrelse motorcykel, hvor du må køre en motorcykel 35 kW og 47,7 heste. Her skal du være fyldt 20 år, for at kunne tage dette kørekort. A-kørekortet er til de store motorcykler og gælder også til de andre størrelser, dvs. at man her må køre alle slags motorcykler uanset kW og antal heste. Overvejer du at tage et motorcykelkørekort kan du se mere på denne side og få mere information.

Det at køre motorcykel

Det er helt anderledes i trafikken at køre motorcykel end at køre bil. Man føler sig mere fri, da man ikke sider i en stor bil, men sidder frit på en motorcykel. Dog er man mere skrøbelig da man netop sidder frit. Der er ingen airbag og derfor er der ingen ting til at tage et hårdt stød ud over din krop. Grund til at man skal være ældre for at køre motorcykel er fordi, at det er væsentlig farligere at køre på motorcykel.