Nu skal du passe ekstra på farten

772

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

For mange er det første arbejdsdag efter ferien i dag. Det er måske for mange også første gang i et godt stykke tid, at man skal ud og køre klokken 7 om morgenen. Det kan dog være en god ide alligevel at være ekstra opmærksom i disse dage. Er man eksempelvis kommet for sent af sted, vil det være en dårlig ide at trykke lidt ekstra på speederen.

For det første fordi det er farligt, og at man altid bør passe på i trafikken og overholde de fartgrænser der er sat. For det andet fordi det kan blive en dyr fornøjelse. Så hvis du gerne vil slippe for at få et girokort med posten (ja, eller i e-boks som det jo sker nu) og måske skulle tage dit kørekort igen – så pas på.

Stor fartkontrol

Netop i disse dage er det danske politik nemlig i gang med en stor og omfattende fartkontrol. Det er især på de danske landeveje, at man kan støde ind i politiet fartmålere.  Vejdirektoratets hastighedsbarometer viser, at mere end halvdelen af de danske trafikanter kører for hurtigt på landevejene. Det er derfor er oplagt sted at slå ned, da fart som bekendt dræber.

Det er naturligvis ikke tilfældigt at det netop er nu, at politiet er ude med en fartkontrol og samtidig at de informerer om det. Der er mange små børn, der netop nu starter i skole. Det betyder også, at der er mange små mennesker på landevejene, der er udsatte for farlige biler. Nogle cykler måske for første gang alene, og andre er bare ikke helt så sikre på cyklerne endnu. Som billister skal man derfor være ekstra opmærksomme på dem. Samtidig skal man naturligvis ikke køre for stærkt, da faren kun bliver større ved højere fart.