Plantning af blomster i haven; Dette er det bedste

592

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Ønsker du det bedste for dine blomster & planter? Vil du forbedre jorden? Tjek de forskellige råd ud, der kommer her, og forkæl dine blomster. Blomster har brug for forskellige slags jord, det er ikke alle som skal bruge sur jord, for nogle har brug for ren muld.

Disse planter skal bruge sur jord

Der er nogle planter som har brug for sur jord, det gives hvis planten er en surbundsplante. Der er en masse planter der kræver en meget let spagnumholdig jordbund med en lav pH-værdi. Det er derfor en fordel hvis surbundsplanter er i en anden del af haven end øvrige planter. Sur jord er oftest tør jord blandet organisk materiale, det nedbrydes langsomt.

Hvad betyder pH-værdien for surbundsplanterne?

En basisk pH-værdi er når der er kalk i jorden, men hvis pH værdien er under 5,5 er den i planternes sammenhæng sur. Fordi vores haver indeholder ler og kald, det giver altså en pH-værdi på 6,5-7. men man kan sagtens finde surbundsjord andre steder, hvor det ikke købes, men er naturligt.

Disse planter egner sig til dit surbundsbed:

Du skal jo ikke putte planter der ikke bruger surbundsjord i den slags jord, det er jo ikke sundt for planterne. Derfor skal du sætte dig ind i dine planters behov. Disse planter kræver surbundsjord:

 • Typisk hede planter & skovplanter

  • Lyng

  • Hortensia

  • Rododendron

  • Blåbær

Planterne er vant til at klare sig med begrænset sol, og kan ikke optage de næringsstoffer der er i lerjord, derfor har de brug for jord med mineraler.

Flerårige blomster til din have

Er du en af dem som ønsker dig en flot inspirerende have, men du har ikke tid og lyst til at passe din have. Der er så mange flerårige blomster, som der kræver minimal pleje.

Der findes et hav af planter som blomstrer i flere år, og ikke behøver diverse pleje for at holde sig pæne. Det er planter som er perfekt til dig der ikke har tiden til planterne, og deres vedligeholdelse.

Planterne kan selvfølgelig variere fra sæsonerne og klimaet, men der er mange vidunderlige flerårsplanter til dig som vil have en smuk have, uden det hårde arbejde.

 • Langakset pragtskær

 • Solhat

 • Tidselblomster

 • Hosta

 • Silkepæon

 • Irisk

Disse blomster, er smukke og farverige, og er for dig som elsker liv og glade dage i din have. Blomsterne er nemme at passe, og kræver ikke det store, blot plads, og vand i tørre perioder, ingen af dem skal klippes ned. Hvilket er så dejligt, at dette ikke skal gøres. Der findes blomster såsom hortensia der kræver klipning til efteråret.

Sådan sammensætter du bedet der skal blomstre hele året

Et bed der skal blomstre hele året, kræver sæson prægede blomster. Det vil sige blomster der blomstrer i forskellige tider på året. Du skal blot finde nogle som kommer i foråret, såsom tulipaner, vintergækker & hyacinter. Du kan læse mere omkring sæsonens blomster på nettet, og finde inspiration. Men det vigtigste er at du har plads, og masser af blomster.