Så meget kan du spare med LED

816

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er rigtig mange gode grunde til at skifte til LED, de to absolut bedste er dog uden sammenligning, at det er godt for miljøet, og at det er godt for økonomien. Der kan nemlig være en hel del penge at spare, ved at skifte til LED. Hvor meget man kan spare afhænger naturligvis af en meget lang række faktorer, som hvor meget EL man bruger, og hvor mange lamper man har.

Har man eksempelvis indbygningsspot, kan det være en rigtig økonomisk fornuftig beslutning, at skifte til LED Spots som disse, da der er tale om mange spots. Hvis man har et helt almindeligt og gennemsnitligt forbrug, kan en husstand med to personer spare et sted mellem 400 og 500 kroner årligt, ved at skifte til LED. Bruger man meget på EL, kan man selvsagt spare mere.

Større besparelse end på el regningen

Udover at sparer penge på el regningen, der bliver mindre, sparer man også mere, hvilket rent faktisk kan være en besparelse der er lige så står. Levetiden på LED pærer, spots osv, er nemlig langt langt længere.

En almindelig sparepære har eksempelvis en levetid på omkring 6 til 10 år, mens en LED pære har en levetid på mellem 10 og 25 år. De skal altså skiftes langt mere sjældent, hvilket betyder, at man ikke har udgift til at skulle købe nye, nær så hyppigt som hvis man bruger elsparepærer.

Bruger man pærer til lamper udenfor, kan det også være en rigtig god ide at skifte til LED. En sparepære er følsom overfor vind og vejr (eller primært temperatursvingninger). Dette er LED slet ikke på samme måde, så ved udendørs brug kan der være endnu større forskel på levetiden.

Endelige er LED pærer også fri for kviksølv, hvilket ikke overraskende er godt for miljøet.