Sådan overlever du på SU

36

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når du er studerende og lever af SU, er det ikke altid lige nemt, fordi der ikke er så meget at gøre godt med. Det handler om at prioritere og at tænke smart. Her får du tips til, hvordan du overlever på SU.

 

Find ud af hvad du bruger penge på

 

Nogle gange kan du godt tro, at du har styr på, hvad du bruger dine penge på, selvom du i virkeligheden ikke helt har det. Hvis du tager et kig på din bankkonto, kan du nemt blive overrasket.

 

Hvis du vil have et overblik over din økonomi, skal du kigge din bankkonto igennem for de seneste par måneder. På den måde kan du se, hvor mange penge du bruger på de enkelte poster. Det giver dig samtidig mulighed for at vurdere, hvor du bør begynde at spare.

 

Giv dig selv et madbudget

 

Når du skal have en SU til at strække en hel måned, handler det om at tænke smart. Derfor er det en god idé f.eks. at lave et madbudget, så du har et maksimum for, hvor meget du må bruge. Sådan undgår du, at alle dine penge pludselig er brugt på mad eller andet.

 

Lån penge til nødvendige ting

 

Når du er studerende, kan du nemt komme ud for, at du lige pludselig skal købe noget, der er nødvendigt, men som du ikke har råd til. Det kan være en ny computer, studiebøger el.lign. Hvis ikke du har råd eller har en opsparing, kan du overveje at låne penge til den slags ting på kviklanet.dk, f.eks. ved hjælp af deres mobillån 2021.

 

Det er dog ikke noget, du bare lige gør. Det er en beslutning, der kræver grundig overvejelse. Du bør aldrig låne mere, end du kan betale f.eks. Derfor er det nødvendigt, at du sammenligner forskellige lån ved f.eks. at kigge efter årlige omkostninger i procent.