Sådan pudser du dine vinduer flot

497

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Ofte kan det pynte rigtig meget på et hus set udefra, samt set inde fra rummene i huset, at vinduerne står flotte, rene og nypudsede – og dette hvad enten du lige har fået nye, flotte vinduer, eller om de er ved at have nogle år på bagen. Her får du nogle god råd til, hvordan du gør:

  • Anskaf dig noget ordentligt udstyr. Dette indebærer en svaber af god kvalitet, eventuelt indvasker samt viskestykker.

  • Bland dit eget rengøringsmiddel. Bland fem liter koldt vand med én spiseske opvaskemiddel og en smule salmiakspiritus. Dette kan nemt opløse fedt og snavs på dine vinduer, uden at du behøver investere i diverse dyre og unødige kemikalier.

  • Undgå striber på ruden. Det kolde vand er vigtigt i denne forbindelse, samt at du skraber hurtigt og effektivt, samt med den rigtige teknik og det rigtige udstyr. Du skal sørge for at bevæge din skraber i én bevægelse, samt overlappe de områder, hvor du allerede har skrabet. Sørg også for løbende at tørre overskydende vand væk. Når du skal skrabe, for at undgå striber på ruden, skal du lave et omvendt S, hvor du starter i øverste venstre hjørne og derefter ud i et omvendt S. På den måde får du overlappet i kanterne og får det hele med.

  • Skift dit vaskevand jævnligt. Så snart at vandet i din spand begynder at se bare en lille smule beskidt ud, er det vigtigt at du sørger for at skifte det ud. Hvis ikke du gør det, kommer du bare til at tvære mere skidt rundt i det skidt, som allerede sidder på ruden – og så bliver det aldrig rent, flot og skinnende.

  • Tør efter med en klud som det sidste finish. Her er det vigtigt at du bruger en fnugfri klud, som er knastør, til at tørre efter på dine nyvaskede ruder med.