Tanzania: En af jorden mest alsidige destinationer

125

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Rejser til Afrika er blevet mere og mere populære i de senere år, og meget tyder på, at de bliver det igen, når Covid krisen er ovre. Det er da heller ikke så underligt, at mange danskere har kastet deres kærlighed og opmærksom på det store kontinent under Europa, det byder nemlig på så utrolig meget. Det er en gigantiske forskel fra Marokko i Nord til Sydafrika i syd, og de mest interessante lande ligger faktisk lige midt imellem.

I det centrale Afrika finder man lande som Kenya, Tanzania og mange andre. Landene her ligger lige ved ækvator og har et meget behageligt klima året rundt. Alt efter hvilket land og hvor i landet man befinder sig, kan der være stor forskel, men generelt er der varmt uden at være glohedt. Der kommer også regn her, hvilket gør at det det langt frodigere end mod nord, hvor ørkener strækker sig over mange hundrede kilometer.

Bjerge, dyr og bountystrande

Især Tanzania kan byde på langt mere, end man lige tror. Her kan man nemlig udover at opleve alt fra løver, flodheste og giraffer (som om det ikke er nok i sig selv), også besøge Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro, der rækker godt 6 kilometer op. Hvis man er i form og ikke er uprøvet, er det muligt at bestige det, men det er naturligvis ikke lige en dagsudflugt. Udover Afrikas tag, som Kilimanjaro kaldes, og savannens millioner af dyr, byder Tanzania også på nogle af de bedste strande i verden. De lange hvide sandstrande ud til det indiske ocean kan blæse en hver bagover. Der er mange der ikke forbinder Afrika kan bountystrande, men det er bestemt en fejl, for de fås ikke meget bedre nogen steder i verden.

Tanzania er tæt på 1 million km2, og det siger næsten sig selv, at det er tæt på umuligt at nå at opleve både Kilimanjaro, nationalparken Serengeti, og Bountystrande på et par uger, da man i så fald ville tilbringe det meste af sin tid i bil eller bus. Men hvis man vil til et land i Afrika, der byder på det hele, er det et rigtig godt bud.

Udover at man kan opleve de smukke strande ved Tanzanias kyst, kan man også rejse til Zanzibar, der ligger omkring 40 kilometer fra kysten. Disse to rejsemål kan kombineres så man kan opleve begge dele.