Teknologiens mange muligheder

48
Smartphone

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Teknologien har været igennem en helt utrolig udvikling i de sidste cirka 20 år. Det er gået virkeligt stærkt, og der er sket utroligt meget. I dag er vores hverdag og vores liv fyldt med teknologi. Vi bruger teknologiske apparater flere gange om dagen, og mange bruger dem næsten hele dagen lang – og natten med.

Teknologien har gjort mange ting nemmere for os. Vi kan nu klare meget hjemmefra, og der er en del opgaver, der er blevet nemmere, fordi vi kan få maskiner til at klare dem. Det er det store plus ved teknologi og grunden til, at det er gået så hurtigt med udviklingen. Den forbedrer vores liv.

Alting er online

Med teknologien er også fulgt internettet, som de fleste lystigt benytter hver dag. Vi surfer og finder informationer, dates, varer og meget mere. Vi kan næsten alt online.

Mange samfundsmæssige opgaver er flyttet online. Du kan bestille feriepenge på din personlige computer, du kan ændre på din årsopgørelse ved skat og så videre. Også hverdagsopgaver som indkøb, fornyelse af bibliotekslån og andet er rykket online. Det gør det nemmere for forbrugerne og borgerne, og det gør processerne hurtigere.

Det er netop forbrugerne og borgerne, det handler om. Det er dig, det handler om. Hvad du ønsker, vil blive opfundet og produceret. Mange opgaver er allerede blevet gjort nemmere for dig. Du har også en god portion valgmuligheder, når du skal vælge et nyt apparat.

Mange apparater

Når vi går på nettet, bruger vi en computer eller en smartphone. De to ting er blot ganske få af de mange teknologiske apparater, vi bruger. Du kan prøve at tælle efter i dit hjem. Hvor mange teknologiske apparater har du stående? Det er nok flere, end du kan tælle på en hånd. Og det er i et helt almindeligt, privat hjem.

Nogle apparater er fremstillet til bestemte opgaver. De er ikke egnede til private hjem. Andre apparater er der forskellige versioner af, fordi vi mennesker har forskellige ønsker. Vi bruger teknologien forskelligt og har derfor brug for forskellige apparater.

Mobilen

Forskellighed og det brede udvalg ses tydeligt på vores telefoner. Der er mange forskellige telefoner på markedet. Fordi forbrugerne ikke alle ønsker det samme. Nogle vil fx gerne have en stor mobil med en tydelig skærm, mens andre hellere vil have en lille mobil med lille skærm. Det er de opmærksomme på hos Mobilpriser.dk: “Mange danskere foretrækker en lille mobil med en lille skærm, som kan betjenes med en hånd. Vi giver oversigten til alle små telefoner med lille skærm og lister deres aktuelle priser og testresultater”, Steen Jørgensen, Mobilpriser.dk. Vil du hellere have en lille mobil, er der altså også muligheder, selvom de fleste telefoner i dag er ret store.