Tre gode råd til at indrette dit køkken

381

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Et særligt centralt rum i hjemmet er køkkenet – her arbejder man på at lave lækre aftensmåltider, hurtig morgenmad, samt nærende madpakker. Derfor er det vigtigt at køkkenet bliver indrettet både flot og funktionelt, så du både kan lide at opholde dig i rummet, samt så rummet er så praktisk at benytte som muligt.

Placér køkkenredskaberne taktisk i forhold til dine behov

Sørg for eksempel for at du har de bedste knive, knivslibere, knivsæt og tilbehør i skabe og skuffer tæt på køkkenbordet, så du nemt kan tilgå redskaberne, når du skal bruge dem. Det kan være en god idé at opbevare din knivsliber tæt på dine knive, så du nemt kan tilgå den og så du husker at få slæbet dine knive jævnligt. Det kan også være en god idé at placere gryder og pander tættest muligt på komfuret, så du hurtigt og nemt kan finde det, når du skal koge eller stege på komfuret.

Opbevar din mad så du sparer plads

Ofte har man mange forskellige tørvarer i køkkenskabene, som tager en hel del plads. Derfor kan det være en rigtig god idé at hælde havregrynene, melet, pastaen, linserne og så videre over i nogle bøtter med låg, som kan stables ovenpå hinanden. Sørg også for at lave mærkater på alle bøtterne, så du nemt og hurtigt kan se, hvad der er hvad, og ikke skal til at gætte dig frem til, hvad der er er mel og hvad der er flormelis.

Hæng ting på væggene

Dette er en god måde at spare plads, og kan samtidig være super dekorativt. Du kan for eksempel vælge at sætte hylder op, hvor du placerer glas med pasta, mel og lignende tørvarer. Har du pladsmangel i dine køkkenskabe, kan du skrue kroge nedenunder hylderne, hvorfra du kan hænge dine kopper med hank, så de pynter dekorativt i rummet.